Фестиваль Файне Місто-2018 зібрав більше 15 тисяч людей

Фестиваль Файне Місто-2018 зібрав більше 15 тисяч людей

19-22 липня 2018-го року на Тернопільському Іподромі відбувся шостий фестиваль “Файне Місто”. Цьогоріч фестиваль відвідало більше 15 тисяч людей. Хедлайнерами оупен-ейру стали популярний фінський гурт Rasmus, зірки світової метал-сцени німецький рок-гурт Oomph! та одна з найвідоміших рок-дів, фінська співачка Тар’я Турунен (Tarja Turunen).

Загалом протягом фестивалю на семи сценах виступили вісімдесят вісім артистів з усього світу, що представляють практично всі сучасні напрямки музики, серед яких Pianoбой, Воплі Відоплясова, Beissoul & Einius, Kozak System, ONUKA, Morphine Suffering, Adept, Vivienne Mort, Тартак, Amaranthe, To the Rats and Wolves, Dope та ін. На Amphitheatre Stage виступили близько двадцяти літераторів, поетів та лекторів, зокрема Любко Дереш, Юрій Іздрик, Андрій Любка, Артем Поліжака та ін.

Цього року “Файне Місто” презентувало абсолютно нову концепцію фестивалю - Місто Вільних Людей з власною архітектурою, законами, органами місцевого врядування та святами.

У 2018-му Файне Місто було розділене на мікрорайони: Main Stage в Старому Місті, Dark Stage в Промзоні, Light Stage в Чайна Тауні. Крім сцен ключовими локаціями були: Файний Біч (UFO Stage, басейни, пляж, лаундж-зона, спорт зона, атракціони), Централ Парк (амфітеатр, бібліотека, лаундж-зона), Площа Ринок (хендмейд-ярмарок та вулична їжа), Беверлі-Хілз (платне наметове містечко), Сайлент-Хіл (безкоштовне Наметове Містечко). Регі Сцена стала головним фестивальним Храмом, де кожен мешканець зміг зануритись у світ любові, миру і добра.

Фестиваль «Файне Місто» вперше відбувся у 2013 році. За п’ять років існування на ньому виступили такі відомі гурти як Guano Apes, Бумбокс, Брати Гадюкіни, Zdob si Zdub, ТНМК, Brutto, Друга Ріка, O.Torvald, The Hardkiss, Антитіла, Lordi та багато інших. Кількість відвідувачів оупен-ейру зросла з 1500 чоловік за два дні у рік заснування до 20 000 унікальних відвідувачів за чотири дні у 2017-му. Це єдиний український фестиваль, що входить в асоціацію європейських фестивалів і займає передові місця в списку кращих літніх оупен-ейрів країни, на який з нетерпінням очікують цілий рік тисячі фестивальників.


Читати також