21-12-2018 Все про кіно 268

Фільм Різдво на Півдні. Прем'єра

Фільм Різдво на Півдні. Премєра. Новини кіно

з 20 грудня

Найясніша різдвяна комедія

Режисер: Лука Мін‘єро

Сценарій: Сандро Петралья, Лука Мін‘єро

Продюсер: Марко Кіменц, Джованні Стабіліні, Рікардо Тоцци

Оператор: Данієле Чіпрі

Композитор: Паскуале Каталано

Художник: Франческо Сарторі

Монтаж: Франческа Кальвеллі

У головних ролях : Алессандро Гассманн, «Всьому виною Фрейд», «Перевізник», «Різдво у Беверлі-Гілз»

Клаудіо Бізіо, «Ласкаво просимо на Південь», «Ласкаво просимо на Північ», «Жінки проти чоловіків»

Анжела Фінокьяро «Ласкаво просимо на Південь», «Ласкаво просимо на Північ», «Буркотун»

Під час підготовки до святкування Різдва мешканці італійського острівця десь у Середземному морі стикаються з серйозною проблемою – немає кому виконати роль Христа-немовляти в обов‘язковій різдвяній виставі.

На острові вже давно не народжувались діти, а хлопчик, який грав зазвичай, став задорослим.

Є можливість «позичити» немовля у туніської діаспори, але тунісці — мусульмани, тому багатьом ця ідея здається не зовсім канонічною… як італійцям, так i тунісцям.

Коли обговорення заходить в глухий кут, черниця Марта і голова туніської діаспори Білал (теж італієць, який прийняв іслам) вирішують взятися до дипломатичних переговорів.

Нова неймовірно кумедна історія від творця хітів «Ласкаво просимо на Південь» і «Ласкаво просимо на Північ» — можливість провести Різдво на острові у Середземному морі і зануритись у яскравий світ Сходу Італії.

Премії і номінації

Премія «Золота плівка»

La Pellicola d’Oro,

ICFF Italian Contemporary Film Festival,

Lavazza Italian Film Festival,

L’Isola del Cinema

Країна: Італія

Рік: 2017

Жанр: комедія

Тривалість: 94 хв

Вікове обмеження: 12+

Про фільм:

Нова неймовірно кумедна історія від творця хітів «Ласкаво просимо на Південь» і «Ласкаво просимо на Північ» — можливість провести Різдво на острові у Середземному морі і зануритись у яскравий світ Сходу Італії.

У головних ролях — чудова трійця: Алессандро Гассманн («Всьому виною Фрейд», «Перевізник», «Різдво у Беверлі-Гілз» та ін.), син класика італійського кіно Вітторіо Гассманна;

Клаудіо Бізіо («Ласкаво просимо на Південь», «Ласкаво просимо на Північ», «Жінки проти чоловіків» та інші) і Анжела Фінокьяро («Ласкаво просимо на Південь», «Ласкаво просимо на Північ», «Буркотун» та ін.).

Критики про фільм:

  • Дружба між трьома головними героями показана так прекрасно, що змушує нас з ностальгією згадувати «Експрес на Марракеш», класичну комедію Габріеле Сальватореса. Ми одразу прив‘язумось до цих героїв / mymovies
  • Найвеселіша комедія епохи мультикультурізму / comingsoon
  • Видатний, парадоксальний фільм — режисеру вдається жартувати на такі складні теми і при цьому нікого не образити / comingsoon
  • Легко про складне. Блискуча, іронічна комедія не тільки розсмішить, але й змусить замислитись про упередження і стереотипи, що існують у сучасному суспільстві і стосуються всіх нас / pianetadonna

Читати також