Суші вегетаріанські. Секрети приготування

Суші вегетаріанські. Секрети приготування

Одна з традиційних японських і корейських страв - суші або, по-іншому, суші-рулети (не плутайте з ролами!). Суші давно вийшли за межі національних кухонь і стали зовсім «своїми» в ресторанних залах по всьому світу, зачарувавши простою вишуканістю як публіку дорогих закладів, так і випадкових відвідувачів кафе економ-класу.

Більш того! Суші і, в тому числі, вегетаріанські суші стали готувати прямо вдома! І господині, які ще вчора і слова-то такого - «макісу» - не знали, сьогодні щосили накручують за допомогою цієї бамбукової рогожі апетитні рулети з рису, загортаючи в них найрізноманітніші начинки! Втім, вираз «звичайні суші» все ніяк не приживеться в країнах, геть позбавлених східного колориту.

У Старому і Новому Світі ці дивно смачні і красиві рулетики і донині, незважаючи на поширеність, є символом особливих людських відносин, романтизму, вишуканості смаку і приголомшливого шарму.

Якщо у вас немає часу або бажання приготувати сші вдома власноруч, замовте суші в smaki-maki.

Суші вегетаріанські. Набір продуктів, секрети

Згідно істинно японським кулінарним канонам, вегетаріанські суші - яскравий приклад смачною простоти. Мінімум інгредієнтів і обробки! Візьмемо тільки рис, овочі і сир. Зауважте, в цій страві відсутний лист норі на відміну від ролів! Рису потрібно 200 грамів. І краще - «нікіші», але можна взяти будь-що.

Особливий секрет: маринад, що клеїть

Чому суші такі смачні? І чому у хороших кулінарів вони виходять такими рівними і не розпадаються навіть без листа норі? Вся справа в маринаді, який «клеїть». А він готується з 4-х столових ложок рожевого рисового оцту, столової ложки цукру і 2-х столових ложок морської солі. І потрібно буде дати настоятися в холодильнику - хвилин 20.

Рецепт

Рис промивається до 5 разів, і щоразу в великій кількості води. Потім він вариться до готовності.

Потім рис робиться дерев'яною лопаткою в великій глибокій мисці і заливається маринадом. Для зовнішнього колориту додамо смажені зерна кунжуту.

Вегетаріанські суші можуть бути з будь-якою овочевою начинкою. Ми візьмемо свіжий огірок, пучок шніт-цибулі, солодкий болгарський перець і кілька скибочок сиру.

Макісу (спеціальний килимок для скручування суші) застелити целофаном і почнемо укладати шари майбутнього рулету. В першу чергу рис з кунжутом, рівно розподіляючи, а потім овочі, щоб було красиво.

Закручуємо, катаємо і відкладаємо ненадовго, щоб все «зчепилося».

Ріжемо гострим ножем.

Сервіруємо і подаємо із соєвим соусом.


Читати також