26-11-2021 Всё о музыке 212

Гурт Pororoka випустив нову пісню

Гурт Pororoka випустив нову пісню «Дим». Новини культури

Pororoka у новому відео застерігає від нових лісових пожеж

Пісня "Дим" разом з відео готувалися впродовж року. Ми поставили собі за мету зафіксувати наслідки безтурботності і халатності як пересічних громадян так і чиновників, аби подібних трагедій більше не повторювалось. Завдяки фотографу Віталію Юшкевичу, журналістам Надії Торопенко та Івану Бухтіярову, а також волонтерському пожежно-рятувальному загону KARG нам вдалося зібрати документальні кадри з пожежами, які мали місце минулого року на Житомирщині, Київщині та Луганщині. Головним героєм кліпу став 9-ти річний Артем Ситнік із села Острови Житомирської області. На момент трагедії йому було повних 7 років. Загалом лісові пожежі - постійний головний біль рятувальників. Щороку за статистикою Україна втрачає 5-8 тисяч гектарів лісу через підпали. А минулий рік став рекордним.


"Факти машстабних загорянь до сих пір розслідуються і ніхто за це не відповів. Президент амбітно обіцяє за 3 роки виростити 1 мільярд дерев, але вогонь здатний знищити усе за лічені дні. Бажаючих нашкодити - вистачає. Окрім відвертих ворогів, готових до будь-яких диверсій, в нас ще вистачає своїх громадян, які питання прав/обов'язків розглядають лише в контексті комфорту власної дупи. Таке враження, що жлобська поведінка, у нас увійшла в тренди. Як на горі так і у низах".

Слід зазначити, що наразі маємо доволі суху осінь, якщо і цьогорічна зима буде малосніжною, як сезон 2019/2020, то ризик повтору масштабних пожеж зросте.


Читати також