Матеріал з англійської мови. Як часто повторювати

Як правильно повторювати матеріал з англійської мови

«Навчання без повторення малоефективне!» - Скаже Captain Obvious. А ми охоче з ним погодимось. Адже навіть якщо ти залізно вивчиш щось, але потім не повернешся до цього знову, то незабаром усе забудеш. Щоб цього не відбувалося, ми поділимося порадами, як правильно повторювати матеріал з англійської мови.

Навіщо повторювати матеріал

Коли ви закріпите матеріал у голові, вам легше буде використовувати нові слова та конструкції, ви відчутно прокачаєте свої навички спілкування. Не сумніватиметеся і спотикатиметеся при розмові. Спортсмен ніколи не матиме гарну мускулатуру, якщо буде халявити. Тільки за довгими завзятими тренуваннями помітний результат. Як у спорті, так і в англійській.

Як часто повторювати матеріал

Матеріал потрібно повторювати доти, доки він міцно не засяде в пам'яті. Використовуйте перевірену схему:

Як часто повторювати матеріали для ефективного запам'ятовування:
- 1-е повторення - після прочитання матеріалу;
- 2-е повторення - через 20-30 хвилин після першого повторення;
- третє повторення - через 1 день після другого повторення;
- 4-е повторення - після закінчення 2-3 тижнів після третього повторення;
- 5-е повторення - після 2-3 місяців після четвертого повторення.

Виглядає страшно, га? Але у такого методу є ефект. Також цю схему можна коригувати залежно від обсягу інформації.

Як правильно повторювати матеріал

Викорінюйте звичку просто пробігатися очима по матеріалу не вдумуючись. Так ви тільки марнуєте час. Відчуйте матеріал, увімкніть уяву, асоціативне мислення. Для запам'ятовування використовуйте метод переказу. Читайте тексти та висловлюйте їх своїми словами.

Цікаві методи повторення

Щоб легко запам'ятовувати англійські слова, використовуйте різні способи запам'ятовування. Читайте книги англійською, дивіться фільми та серіали, слухайте англомовну музику. Встановіть на смартфон програми, які допоможуть вам у вивченні англійської мови. Створюйте довкола себе продуктивне середовище для вивчення англійської мови.

А ще приходьте у центр спілкування англійською мовою. Майже у кожному місті є мовні клуби, де практикується розмовна англійська у невимушеній атмосфері.


Читати також