З чого розпочати вивчення іноземної мови?

Вивчаємо іноземну мову. Перші кроки

Отже, ви твердо вирішили вивчити нову мову. Це найважливіший перший крок: адже будь-яке починання неможливе без відповідної мотивації. Після формування бажаної мети зазвичай стикаються з іншими труднощами — з чого правильніше розпочати, як знайти індивідуальний підхід до навчання.

У сучасному віці технологій інтернет рясніє тоннами інформації про те, як почати вивчати мову. У цьому просторі легко заблукати — тому ми пропонуємо вам кілька порад, як розкласти всі знання по поличках та систематизувати своє навчання.

Виберіть спосіб навчання, орієнтуючись на початковий рівень знань, кількість доступного часу та, звісно, бюджет. Найпростішим методом буде обрати репетитора або записатися на спеціальні курси. Це заощадить чимало часу, але не грошей. Якщо ваші знання не на нульовому рівні, або ви маєте твердий намір присвячувати багато вільних часу вивченню мови, можна робити це самостійно. Але будьте готові до того, що вам знадобиться чимало ресурсів, пошук співрозмовника-іноземця в інтернеті, а також багато терпіння.

Щоденне вивчення мови — гарантія успіху. Присвячуйте цьому заняттю хоча би пів години на день, і вже через пів року ви досягнете великих результатів. Якщо щодня займатися не виходить, приділяйте своїм урокам хоча б кілька годин двічі на тиждень.

Починайте вивчення будь-якої мови з правил читання та вимови слів. Це необхідний фундамент, який дасть змогу накопичити необхідні знання.

Приділяйте час також вивченню граматики та поповненню словникового запасу. Саме це необхідно, щоб ваша мова була правильна і багата.

Застосовуйте знання на практиці. Вивчивши теорію граматики, відразу складіть кілька речень з урахуванням прочитаних правил.

Слухайте подкасти початкового рівня та читайте прості тексти на обраній вами мові. Це дасть вам змогу дізнатися більше слів, які застосовуються в іноземній мові, а також закріпити навички слухання, які є дуже важливими для успішного вивчення мови.

Повторюйте пройдене на кожному занятті. Інформація має властивість стиратися з короткочасної пам’яті, тому потрібно кілька «підходів», щоб занести її у довготривалу.

Переклала Юлія Дорош


Читати також