Як пришвидшити вивчення англійської мови

Як пришвидшити вивчення англійської мови

Процес механічного запам'ятовування іноземних слів може виявитися малоефективним і зіграти з вами злий жарт — ви докладете багато зусиль, але не зможете застосувати свої знання на практиці. Які механізми пам'яті допоможуть цього уникнути?

Контекст та асоціації

Більшість слів рідної мови запам'ятовується у дитячому віці без спеціального вивчення. Це відбувається завдяки сенсовому полю. Воно формується контекстом. Так, при згадці про лимон, згадується смак, колір і аромат цього фрукту. І неважливо англійська, французька, іспанська чи китайська мова, у Херсоні чи будь-якому іншому місті світу, слово лимон, промовлене вголос, викличе конкретні асоціації. Щоб краще запам'ятати лексику іноземної мови та сформувати правильні асоціації зі словами, потрібно частіше стикатися з контекстом їхнього вживання.

Є два легкі способи:

  • Читання книг мовою, що вивчаєте.
  • Перегляд фільмів мовою, що вивчається.

Необхідно також практикувати мову. Часто вживані фрази («я йду додому», «передайте, будь ласка, сіль») можна практикувати за обставин з повсякденного життя, продумуючи їх можливі варіанти.

Як ефективно використовувати пам'ять для вивчення англійської мови?

Слід враховувати, що наша пам'ять — це не лише психологічний, а й хімічний та біологічний процес. Ось три простих поради, щоб легше засвоїти курси французької, англійської, іспанської мови, або будь-якої іншої:

  • Пройдений матеріал закріплюйте перед сном не більше півгодини, а роботу з новим почніть у першій половині дня
  • Недуга говорить вам про необхідність відпочинку. У такому стані не слід займатися іноземними мовами
  • "Підкріплюйте" свою пам'ять збалансованим раціоном харчування. Переконайтеся у достатній кількості мінералів та вітамінів

Як не забути отримані знання після закінчення занять?

Зворотний процес запам'ятовування – забування – захищає мозок від навантаження. У ході еволюції ми навчилися забувати інформацію, але прості набуті та закріплені навички легко відновлюються. Чи варто відвідувати курси французької, англійської чи іспанської мови, та чи варто узагалі вивчати китайську та інші мови, якщо немає можливості практикуватися?

Безумовно так! Мова, якою не користуються щодня, поступово стане зайвою інформацією, але мова - проста навичка, яка формується за рахунок слухової, зорової, дотикової, м'язової та моторної пам'яті.

Чим більше відчуттів ви підключите вивчаючи мову, тим простіше запам'ятати лексику і, при необхідності, відновити мовну навичку.


Читати також