Скільки потрібно знати слів, щоб знати англійську мову?

Англійська мова. Словниковий запас

У сучасному глобальному суспільстві англійська мова відіграє дуже важливу роль.

По-перше, вона в наш час є основною мовою міжнародного спілкування, мовою, що широко використовується в системі управління, господарстві, політиці, сфері освіти, науки, спорту, культури глобального суспільства, у багатьох установах і спільнотах, особливо міжнародних. Стало популярним вивчення англійської по Інтернету. Англійська мова вивчається багатьма людьми в багатьох країнах нашої планети.

Бурхливий розвиток і поширення англійської мови у світі почалися після падіння Священної Римської імперії й переходу важелів упливу на розвиток глобального суспільства до Британської імперії, а від неї – до США, перетворення Британії й США на світові фінансові центри, і, відповідно, важливі геополітичні центри глобального суспільства. У ці часи англійська мова почала поповнювати свій словниковий запас із різних мов світу.

Отже, скільки ж необхідно знати слів, щоб знати мову?

250 слів складають центральне ядро мови, без одного з цих слів ви не складете практичного жодного речення.

750 слів використовуються щодня кожним, хто послуговується мовою.

2 500 слів – це та кількість, що дасть вам змогу висловити практично все, що б ви хотіли сказати (хоча інколи, можливо, дещо кострубато). 

5 000 слів – це активний словниковий запас мовців без вищої освіти.

10 000 слів - це активний словниковий запас мовців з вищою освітою.

20 000 слів – це така кількість слів, знаючи які (хоча б пасивно) ви зможете читати, розуміти й насолоджуватися, скажімо, романами про Гаррі Поттера або творами Селінджера.

Коли в цій статті ми говоримо про слово, маємо на увазі лексему, тобто дієслово в початковій формі be, в теперішньому часі має форми am, are, is, у минулому - was и were, також є форма been – але всі вони є однією лексемою, тому будемо вважати їх одним  словом

Слід також пам’ятати, що більшість англійських слів – багатозначні, і якщо ви знаєте два значення слова run, ви ще можете потрапити в ситуацію, де обидва ці значення не підходять, а перекладається воно зовсім по-іншому. Кожне окреме значення слова вважається окремою лексемою. Наприклад,  у англійській water - це й "вода", і "поливати". Одне слово - дві лексеми.

Тобто можна зробити висновок, що не всі слова однаково важливо вчити. У першу чергу треба вчити найбільш уживані слова. По-друге, знати їх треба небагато. Як бачите, близько  3 000 слів вистачить для більш-менш нормального спілкування, якщо ці слова входять до переліку найбільш уживаних. Але знати їх треба добре, не плутатися у формах, контекстах, слововживанні. 

Переклала Світлана Стрельчук


Читати також