Всі часи в англійській мові

Всі часи в англійській мові

Якщо поцікавитись у слухачів курсів англійської мови про те, які теми їм даються найважче, то більшість, напевно, назве часи. Справді, після української мови, в якій часів у дієслів лише три, вчити англійські часи виходить непросто, адже їх у кілька разів більше. І в учнів виникає цілком очевидне питання: навіщо знати всі часи англійською? Давайте розкладемо все, що ми знаємо про часи в англійській, по поличках і спробуємо відповісти на це питання.

Скільки часів в англійській мові?

В українській, як ми вже згадали, три часи: минулий, сьогоднішній та майбутній. В англійській мові їх набагато більше. Точну їх кількість назвати складно, оскільки різні фахівці по-різному враховують їх. І все ж таки в класичному варіанті прийнято розділяти 12 часів дієслів в англійській мові. Ну а максимальна кількість часових форм, яку називають деякі дослідники англійської мови, сягає 32!

Чому в англійській кількість часів така велика?

Незважаючи на те, що обсяг слів в англійській мові давно перевищив мільйон, правила мови наказують поводитися з дієсловами дуже економно. Якщо порівнювати з українською, то у «великому і могутньому» використовуються різні словоформи дієслів. Наприклад, «читав» та «прочитав». В англійській мові замість зміни слів використовують різні часи. Це, з одного боку, полегшує лексику, а, з іншого боку, збільшує кількість часів, які доводиться вивчати.

Чи можна знати лише кілька часів?

Деякі слухачі курсів англійської мови для дорослих цікавляться, чи можна вивчити лише кілька часів. На жаль, для повноцінного освоєння мови цього недостатньо. Справа в тому, що в англійській мові не існує часів, які вважаються застарілими, або використовуються лише в пресі та літературі. Вчити доведеться всі часи – тільки такий підхід дозволить вам добре читати, писати та розмовляти англійською мовою.

Причому якщо ви вважаєте, що вивчення часів англійської мови є заключним етапом навчання, то це не зовсім так. Часи – звичайна тема, а поступове освоєння йде від рівня до рівня. Але не поспішайте засмучуватися, адже правила щодо часів англійською чітко структуровані і нормально піддаються вивченню. Уявіть собі, які складнощі може відчувати англієць, який намагається вивчити відміни, відмінювання і відмінки в українській.  

Що робити, якщо ви не можете засвоїти всі часи в англійській мові

Часто для того, щоб розібратися у всіх хитросплетіннях англійських часів, необхідна допомога фахівця. Тому варто відвідати мовні курси та розмовляти англійською правильно!


Читати також