06-08-2022 Розваги 1380

Новини музики за тиждень. 06.08.2022

Новини музики за тиждень. 06.08.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Павло Ленченко випустив пісню про Київ

Київський електронний музикант Павло Ленченко випустив пісню Kyiv, в яку інтегрував гімн столиці.

Кліп створювали в колаборації з YouTube-каналом FlyUA, що спеціалізується на відеозйомках з дронів. Його знімали півроку, вмістивши 28 сходів та заходів сонця у різних куточках міста.

Kyiv увійде до нового альбому Cepasa під назвою Niby Chaiky, реліз якого відбудеться 16 серпня.

The Killers поділилися оптимістичним синті-поп-треком «Boy»

Він може увійти до майбутнього восьмого альбому гурту.

The Killers випустили трек Boy, який починається як стадіонний поп-рок у дусі U2, а потім переходить у синті-поп. Уважні слухачі помітили схожість між "Boy" та "A Little Respect" Erasure.
Фанати вважають, що це перший сингл із майбутнього восьмого альбому гурту, який вийде 2023 року. Цікаво, що спочатку Boy була написана для торішньої платівки Pressure Machine, але не потрапила в треклист з естетичних причин.

Вокаліст The Killers Брендон Флаверс розповів про трек:

«Це була перша пісня, яку ми написали після скасування туру на підтримку альбому Imploding the Mirage (2020) через пандемію. Нещодавно я повернувся до Юти і почав їздити в Ніфай [місто в Юті], де я виріс. У мене є син, якому зараз стільки ж років, як мені в ті роки. З піснею "Boy" я хочу простягнути руку, порадивши собі та своїм синам не накручувати себе. І шукати у житті "білі стріли" – для мене зараз це дружина, діти, пісні та сцена».

Panic! At The Disco випустили пісню "Local God"

Міркування про успіх у контексті світу та одного міста.
Panic! At The Disco поділилися треком "Local God". Головний герой протиставляє себе людині, яка досягла багато чого, але лише в межах свого рідного міста. Звідси і назва - "Місцевий бог".

Дрейк, DJ Khaled та Lil Baby показали «медичний» кліп «Staying Alive»

Із семплом із однойменного хіта Bee Gees.

Вийшов кліп на спільну пісню Дрейка, DJ Khaled та Lil Baby «Staying Alive». У ньому музиканти перетворилися на працівників лікарні. Втім, медичний заклад швидко перетворюється на майданчик для вечірки.
Трек Staying Alive з'явиться на новому альбомі DJ Khaled God Did, реліз якого намічено на 26 серпня. За чутками, у його записі також взяли участь Roddy Ricch та Gunna.

Кельвін Гарріс випустив перший за п'ять років альбом Funk Wav Bounces Vol. 2»

За участю Дуа Ліпи, Halsey та Джастіна Тімберлейка.

Вийшов новий альбом Кельвіна Гарріса Funk Wav Bounces Vol. 2», це його перша студійна робота за п'ять років. У записі взяли участь Дуа Ліпа, Голзі, Джастін Тімберлейк, Фаррелл Вільямс, Баста Раймс та Снуп Догг.
Трекліст «Funk Wav Bounces Vol. 2» складається виключно з нових композицій. До нього не потрапив хіт 2019 року «Giant», записаний із Rag'n’Bone Man – як і торішній трек «By Your Side», дует із Томом Греннаном.

Ріна Саваяма намагається вирватися з минулого у кліпі «Hold the Girl»

Ріна Саваяма випустила кліп Hold the Girl: у ньому співачка потрапляє на ферму XIX століття і намагається вирватися на волю. Це метафора її прориву в психотерапії, яка спонукала її написати пісню.
«Hold the Girl» – цікава пісня за структурою: вона починається з баладного вступу, що нагадує «Like a Prayer» Мадонни, а потім перетворюється на танцювальний трек. Режисером відео «Hold the Girl» виступила Алі Курр, яка раніше зняла для Саваї кліпи «XS», «STFU!» та «This Hell».

Джон Кейл зустрічає Девіда Бові у кліпі «Night Crawling»


Це перший трек екс-учасника The Velvet Underground за два роки.
Джон Кейл показав анімаційний кліп Night Crawling. У ньому можна побачити намальованого Девіда Бові – пісня була написана під впливом спілкування з музикантом та раннього диско 1970-х.
Це перша композиція Кейла з 2020 року – тоді він випустив трек Lazy Day та спільну пісню з Келлі Лі Овенс Corner Of My Sky.

Джон Кейл дружив із Девідом Бові. Розповідаючи про трек «Night Crawling», Кейл згадав, як вони зустрілися на благодійному концерті, і він навчив Бові грати на скрипці для спільного виступу. Кейл зазначив:

«У середині та наприкінці 1970-х ми з Девідом натикалися один на одного у Нью-Йорку. При написанні "Night Crawling" я міркував про ті часи. Той Нью-Йорк міцно тримав мистецтво в кулаку, був досить сильним для почуття безпеки і досить небезпечним для того, щоб викликати цікавість».

На думку Джона Кейла, суть створення музики – здатність вгадати думки чи почуття, навіть у тих випадках, коли це логічно здається неможливим.


Читати також