02-09-2022 Розваги 1213

Рецензія на серіал Каратель

серіал Каратель

Memento mori

Одна з моїх перших рекомендацій глядачам серіалу «Каратель» – це запастись терпцем, адже спочатку буде багато сюжетного дроблення, а вже потім багато екшену із неймовірно кривавими сценами та відвертим глузуванням над якимись морально-етичними рамками.    

Друга рекомендація не вимагати знову ж таки від серіалу швидкого розгортання подій – поступове нагнітання атмосфери від самотності головного героя до швидкого афекту блимаючого ПТСРУ відбуватиметься повсякчас. Крізь товстий заміс історії та наратив американського морпіха, що пройшов крізь кривавий тан Афганістану та втрату сім’ї.

Знайомство з персонажами

Тож хто такий? Френк Касл? Зниклий у місті небезпечний злочинець, який вже встиг встати легендою, бо прорубав дірку не в одній поганській продажній пиці. Це ми вже знаємо, оскільки цей персонаж вплетений в другий сезон серіалу «Зірвиголова» (хто не дивився: хутчіш дивитись, бо там де грає Джон Бернтайл – там краса, велич та смерть). Зрозуміло, що Каратель вбиває не швидко, він мучить своїх жертв, він несе меч правди.  

Девід Ліберман (Мікрочіп)

Мікрочіп – геніальний хакер, що допомагатиме Френку впродовж усього першого сезону. Персонаж дуже розумний, проте йому постійно доводиться сумніватись у своїх діях. Йому важко приймати швидкі рішення як-от Каслу, але впертості йому все ж не бракує. Мікрочіп – колишній агент ДВБ (Департамент внутрішньої безпеки США), якому довелось стати привидом Нью-Йорка, як і Френку. Це їх об’єднує – вони обоє мерці до певного часу.

Агент Мадані

Ця жінка працює на американські спецслужби. Розслідуючи справу Кандагарської операції (спеціальної таємної операції, що проводилась в Афганістані, де було вбито її напарника) проливається купа гівна, але це вже її особисте.

Біллі Руссо

Головний антагоніст та вічний ворог Карателя у коміксах, а в серіалі напарник Касла по афганській спецоперації «Цербер». Згодом – власник приватної військової організації. Що приховує миле та гарне обличчя Красунчика Біла? Можливо добряка та хорошого друга? А можливо гнилу натуру? ( Зрештою я не давав жодних підказок).

Жанровість

Від драми-бойовика, кримінальної драми до геройського мізантропічного параноїдального трилеру один крок – і він простягається крізь свідомість змученого війною із зовнішнім світом солдата. На останок – якщо що. Припасіться не попкорном, а чарчиною міцного віскі, адже вас чекає захоплива подорож світом насилля та болю. Світом Френка Касла – Карателя.    

                                                                                      Автор рецензії: Роман Петрицький

     


Читати також