Найвідоміша страва у світі. Найцікавіші факти про піцу

замовити піцу в Луцьку

Коли Ви думаєте про Італію, то які приходять в голову перші асоціації про цю країну? Римляни, Маріо водопровідник чи все ж піца? Скоріш за все останнє, тому що ця страва захопила весь світ та вплинула на гастро культури багатьох країн світу. Тому не дивно, що так легко можна замовити піцу в ЛуцькуАле чи достатньо Ви знаєте про свою улюблену страву? Бо насправді ця проста смакота має дуже багату історію.

Що варто розповісти своїм друзям про піцу? Багато цікавих фактів

Культура шириться світом з неймовірною швидкістю. Навіть якщо людина ніколи не була в Італії, то точно хоч раз пробувала піцу. Якщо ви хочете спробувати ідеальну, то її найкраще всього замовити в Пронто Піца. Вони не тільки готують дуже смачну піцу, але й роблять корисні речі під час великої війни. Наприклад, в якості волонтерства приготували 19502 порцій їжі на суму 682207 грн. для тих, кому це найбільш потрібно.

Коли ви замовите свою улюблену піцу або приготуєте її разом з друзями, то вам обов'язково захочеться поділитись своїм значним багажем знань та фактів. Якою інформацією можна здивувати своїх близьких?

  • Піца "Маргарита" названа в честь королеви. Її приготував один іменитий кухар для Маргарити Савойської, коли та приїхала до Неаполя. Головні інгредієнти страви: томати, зелень та сир були розкладені по кольорах італійського прапора. Це дуже приємно здивувало королівську особу й допомогло в масовому поширенні тої страви.
  • Термін піца має багату історію та з'явився три тисячі років тому. Першу згадку знайшли в 997 році до нашої ери. Тому можна сміливо вважати піцу однією з найбільш старих страв італійської кухні. Дійсно, не тільки ми, а й наші предки обожнювали смачно поїсти. 
  • Олександр Дюма був великим поціновувачем піци, враховуючи що тоді ця страва була тільки для бідних. На початку дев'ятнадцятого століття письменник відправився у невелику подорож по південній Італії. У Неаполі Олександр Дюма познайомився з місцевими жителями. Які в літній час харчувались одними кавунами, а коли ставало холодно, то готували піцу. І великий письменник оцінив цю страву в 12 з 12.
  • Справжню гавайську піцу було винайдено в холодній Канаді, а ще це зробив хлопець з Греції. Отак і виглядає глобалізація світу простими словами.
  • Піца для бідних. Коли ми зараз чуємо, що піца то була страва для найбідніших верств італійського населення, то здається начебто люди там жили не так вже й бідно. Однак тоді піца складалася з трьох інгредієнтів: коржик з тіста, томати та оливкова олія. Тобто все що було на руках у простих роботяг.

А чи у всьому світі піца однакова?

Коли піца потрапила до США, то місцеві трансформували цю страву на свій лад. Використовували інгредієнти, які подобаються, збільшили розміри начинки. А також тісто стало товстішим, що дозволило зробити власний сорт піци.

Та й різні країни, в які потрапляє страва, додавали до неї щось своє. До прикладу, у Франції в якості начинки додають смажені яйця. А от в Бразилії використовують зелений горошок.

Які революції стались у виробництві піци?

А чи знали ви, що в цьому році виповнилося шістдесят років після приготування першої замороженої піци? Звичайно, на самому початку такий спосіб зберігання продуктів не дуже був вдалим і на смак продукт виходив, наче міцний папір. 

Але вміла Роза Тотіно змогла обрати ідеальний температурний режим та провести якісну підготовку інгредієнтів для того щоб зараз в кожному супермаркеті можна було знайти непогану заморожену піцу на вечерю.

Наразі розробляється прототип принтера, який створює піцу. Ця технологія вже використовувалась раніше для космонавтів. Певні спеціалісти вважають, що через десяток років такий пристрій буде настільки поширений на кухнях простих людей, як блендер чи чайник.

Хоч й інновації покращують зберігання піци, але вони не замінять ідеального смаку страви, щойно з печі, яку вам з задоволенням доставлять Пронто Піца. А з кожного замовлення йдуть кошти на добрі справи.


Читати також