Науково-популярні відео тижня. Добірка від 8.1.2023

Тімоті Снайдер. наукпоп за тиждень у Ютубі. 18 грудня 2023 року

Портал Експеримент пропонує свіжу добірку цікавих та пізнавальних науково-популярних відео. На вас чекають топові відео наукпопа за тиждень та освітні матеріали. Приємного перегляду та мирного неба!

В цьому випуску в гостях у «Подкаст терапії» доказовий психотерапевт, дослідник Соня Лагутіна.

У цій лекції Роберт Сапольскі досліджує поведінкові моделі відтворення людини. Професор зосереджується на проксимальних і дистальних мотиваціях сексу, оргазмі та сприянні фертильності, нерепродуктивному сексі, гормональних і церебральних статевих функціях, а також на відмінностях і подібності між людьми і тваринами в різних фізіологічних сферах. 

Англійський Експрес / Human Relations. Friendships and Love

Сьогодні ми говоримо про стосунки між людьми: в сім’ї, з друзями, між подружжям. А також обговоримо деякі формальні та менш формальні способи звертання до людей під час написання листів чи повідомлень.

Все про атмосферу, поверхню Венери, сліди життя, чим схожі Венера та Земля та чим вони відрізняються.

Дайджест космічних новин від 08/01/23.

Вчений, який приніс смерть мільйонам і врятував життя мільярдам

Чи можуть вчені змінювати світ? Чи може наука слугувати лише на користь людству? У відео йдеться про життя, напевне, найбільш суперечливого в історії людства вченого – Фріца Габера, який винайшов і азотні добрива, необхідні, щоб прогодувати мільярди людей на всій планеті, і азотну вибухівку та хімічну зброю, яку використовували в Першій світовій війні та під час Голокосту.

Є в Україні такий макро-регіон – Поділля. Усі ми знаємо, що його складають Вінницька та Хмельницька області. Але не тільки. Землі Поділля лежать також на Тернопіллі, Житомирщині, Черкащині, Кропивниччині, Одещині та Київщині. І ще у Придністров’ї, тобто сучасній Молдові. Ця особливість Поділля і визначає його особливу роль в історії України. Ні, мені добре відомо, що кожен регіон – особливий. Але цей – навіть серед особливих вирізняється. І зараз ми розберемося, чому. 


Читати також