Що відбувається у темряві. Тетяна Бездітна. Рятівник життів

Що відбувається у темряві. Тетяна Бездітна. Рятівник життів

Темрява… Для Богдана це слово асоціювалося з чимось не дуже приємним та незвіданим. Його робочий день закінчувався о 8-й вечора. Зазвичай він сідав у маршрутку та їхав відразу додому. Лише влітку міг не поспішати – поруч з роботою є парк. І хлопець з радістю прогулювався ним, милуючись красою квітів та співом пташок.

А нині надворі була зима. Богдану не до вподоби ця рання темрява  - з нею життя навкруги немов сповільнювалося. Але якось…

Був початок лютого. Молодий чоловік вийшов з автобуса, зайшов у магазин за продуктами. Проходячи через школу, раптом почув тихесеньке скавчання. У кущах він угледів чорну сумку. Відкривши її, побачив двох маленьких цуценят – віком приблизно з два місяці. Богдану не лишалося вибору: він мусить їх забрати, бо малі можуть загинути, в першу чергу від холоду.

Одне цуценя, хлопчика, – він залишив собі. Назвав його Лаккі, тобто щасливий. А дівчинку подарував сестрі, адже вона давно мріяла про чотирилапого друга.

Це було вперше, коли Богдан змінив свою думку щодо темряви на краще. А згодом ще раз мав змогу переконатися, що при ній теж присутнє життя – Життя, для котрого можна стати справжнім Ангелом-охоронцем! Варто лиш пильніше придивиться. Та прислухатися…

За вікном була рання весна. Прогулюючись із псом біля річки, хлопець побачив, що Лаккі почав метушитися, потім різко рвонув уперед та помчав до очерету. Богдан швидко побіг за ним. Перед ним постала картина: у заростях сидів лебідь, його крила встигли підмерзнути до криги. Молодий чоловік кинувся на допомогу птахові - обережно визволив  з крижаного полону. Потім відвіз до ветеринара, котрий запевнив, що з пернатим усе гаразд. Та додав, що Богдан дуже вчасно опинився у тому місці.

У кінцевому підсумку лебідь був доставлений до місцевого парку – того самого, де любить відпочивати Богдан. Його працівники випустили білого красеня на воду і це означало, що тепер він перебуває під пильним наглядом та у повній безпеці.

Тож Богдан зробив для себе висновок: і в темряві можливо робити добро та стати Рятівником!


Читати також