Новинки лютого 2023 року від видавництва 21

Новинки лютого 2023 року від видавництва 21

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У видавництві «21» у березні виходять такі книжки:

Антологія «Воєнний стан»

Антологія «Воєнний стан»

Передмова Валерія Залужного

У цій антології вмістилися тексти відомих українських авторів та авторок після початку повномасштабної війни. Сергій Жадан, Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Андрій Любка, Тарас Прохасько, Олександр Михед, Артем Чех, Ірина Цілик... І це навіть не половина всіх письменників, що поділилися своїм відчаєм та болем, своїм бажанням та страхом, своїм оптимізмом та зневірою на сторінках цієї антології. 

Ігор Штікс «W»

Ігор Штікс «W»

Герой роману «W» Ігор Штікс – паризький інтелектуал лівих політичних поглядів, який через двадцять п’ять років повертається на батьківщину в Хорватію для отримання спадщини від Вальтера Стіклера, консервативного французького філософа, убитого на хорватському острові за нез’ясованих обставин. Там він знайомиться зі спокусливою активісткою Тессою Саймон. У Вальтеровому будинку вони повільно пізнають одне одного і таємничу, напружену й карколомну історію Вальтера та його товариша Володимира, найвпливовішого лівого бойовика, терористичний почерк якого завжди віддавав ноткою іронії та який продовжує надихати всіх молодих повстанців і сьогодні.

Читати уривок книги

Таіс Золотковська «Пиши. Легкий шлях від ідеї до книжки»

Таіс Золотковська «Пиши. Легкий шлях від ідеї до книжки»

«Пиши. Легкий шлях від ідеї до книжки» — творчий, інтерактивний і практичний путівник дорогами креативного письма. Ви дізнаєтеся, як розвинути талант, удосконалити письменницькі вміння й навички. Оригінальний посібник саме для тих, хто хоче подолати страхи, відшліфувати письменницькі здібності й отримати справжнє задоволення від руху олівця записником чи клацання клавіатурою.
Стівен Кінґ якось зауважив: «Письменництво не спосіб заробити грошей, дістати визнання, налагодити стосунки. Воно збагачує життя як тих, хто читає твори,так і тих, хто їх пише. Здобути, досягти, стати щасливим».

Таіс Золотковська «Босоніж на оливі»

Таіс Золотковська «Босоніж на оливі»

«Босоніж на оливі» – історія про те, що завжди можна і є куди й до кого повернутися, про те, що завжди можна змінити своє життя. Та попри все, у романі дуже багато любові, що повсякчас живить Анну, і місць сили, що залишаються її цілющим і надійним ґрунтом – все те, що дозволило головній героїні не втратити в собі людину, стати сильною, незалежною особистістю, віднайти себе і щастя. Бабуся і спогади про дідуся, друзі родини і друзі юності, брат, діти, улюблена справа.

Катерина Лазірко «Біжи, доки світить сонце»

Катерина Лазірко «Біжи, доки світить сонце»

ДЛЯ ДІТЕЙ ВІД 7 РОКІВ

Якщо ви зараз заплющите очі, то чи зможете відчути прохолоду кришталевих водоспадів, які таємниче ховаються у глибинах карпатських пралісів? Адже десь там, між крутими гірськими схилами, в самій гущі різнобарв’я лісових дерев, куди на своїх масивних крилах яструби доносять луну гуцульських трембіт, мешкає головний герой цієї історії – Дарій. Він разом з іншими охоронцями щодня має бігти швидше стрімкого вітру, щоби за час, доки світить сонце, встигнути оббігти всі Карпати і принести віковічному дубові живильну краплину. Це завдання не з простих, особливо якщо зважати на розміри охоронців і їхніх головних ворогів – чорних шаршанів. 

Марія Правда «Бабуся та рак»

Марія Правда «Бабуся та рак»

ДЛЯ ДІТЕЙ ВІД 5 РОКІВ

Уявіть бабусю, до якої вчепився рак. І то так міцно, що став забирати в неї всі-всі сили. Не дивно, що маленькій онуці захотілось якомога скоріше знайти його та попросити відчепитися. Але що робити, якщо час минає, а рак усе ховається? Звичайно, вигадати блискучий план, для якого потрібні літо й річка!

Маріанджела Ді Фіоре «Верхи на єдинорогах»

Маріанджела Ді Фіоре «Верхи на єдинорогах»

ДЛЯ ДІТЕЙ ВІД 5 РОКІВ

У Вільї рак. І хоч життя складається інакше, коли важко хворієш, усе ж у лікарні трапляються звичайні і веселі події. Найвеселіше бавитися з Сіндре. Найприкріше те, що старший братик Вільям не надто радо провідує Вілью. Та, може, він таки прийде на її день народження?


Читати також