Книга «Усе про адаптацію дитини в нових умовах». Видавництво «4Mamas»

Книга Усе про адаптацію дитини. Наталія Чуб

Усе про адаптацію дитини в нових умовах: як навчити бути гнучкими у стрімкому світі змін та непередбачуваних обставин

Вираз «вийти із зони комфорту» сьогодні звучить так часто, що здається, ніби й «зони комфорту» вже не існує. За останні декілька років ми стикнулися зі стількома непередбачуваними подіями, що здається взагалі почали забувати, що значить ця стабільна зона комфорту. І кожному з нас у швидкоплинній ситуації доводиться повсякчас перебудовуватися, адаптуватися.

Психологи говорять про важливість формування в дітей навичок адаптивності — здатності швидко підлаштовуватися, розуміти й приймати нові умови, уміти коригувати свої дії за нових обставин. А вміння адаптуватися тісно пов’язане з такими поняттями як «гнучке мислення», «стресостійкість», «прийняття нового».

Книга «Усе про адаптація дитини в нових умовах» розповість про:

  • самооцінку й розвиток комунікації дитини, а також їхній вплив на її життєстійкість;
  • адаптацію у новому колективі: садочку, школі, новому класі, виступі перед аудиторією;
  • допомогу прийняти сімейні обставини: розлучення, втрату близьких.

Також ми додали важливий розділ: як допомогти собі та дитині прийняти нові реалії воєнного та післявоєнного життя.

У останньому розділі психолог дає рекомендації щодо того, як прийняти те, що відбувається: переїзд до іншого міста/ країни, новий колектив у житті дитини, інша мова (якщо ви виїхали за кордон). А також про повернення додому та адаптацію до «старого» нового місця.

Дорослі, які уважно прочитали цю книгу, зроблять крок до розвитку власних здібностей і допоможуть своїм дітям не просто вижити в складному світі, а й жити в ньому, радіючи, мріючи і домагаючись високих результатів, стаючи сильнішими й успішнішими, будучи при цьому щасливішими та гармонійними.

Замовляйте книгу та дізнавайтеся, як полегшити період адаптації дитини в нових умовах та за будь-яких обставин!

Про видання

Серія: Для турботливих батьків

Книжка для батьків містить практичні поради психолога щодо полегшення процесу адаптації дітей, які потрапили в нові життєві обставини.

Цільова аудиторія:

Для батьків, які хочуть допомогти своїй дитині легше проходити період адаптації, з турботою про психіку та емоційний стан.

Над книгою почали працювати ще до 24 лютого 2022 року. Проте автор додала важливі розділи книги зважаючи на нашу реальність: адаптація під час війни (переїзд, міграція, біженство), та у післявоєнний період.

Про автора

Наталія Чуб — українська дитяча письменниця, психологиня із понад 30-річною практикою роботи з дітьми, підлітками, батьками.


Читати також