Останні книжкові новинки березня 2023 видавництва Нора-Друк

Останні книжкові новинки березня 2023 видавництва Нора-Друк

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У видавництві «Нора-Друк» вийшли книги «Елефтерія зі Стамбула» та «Ідеальна родина».

Їлмаз Кемаль. Елефтерія зі Стамбула

Роман / Кемаль Їлмаз ; пер. з турец. Людмила Глава. — Київ : Нора-Друк, 2023. —192 с.
ISBN 978-966-688-096-6. (Палітурка)

книга Їлмаз Кемаль. Елефтерія зі Стамбула

Мало кому випадає пережити таке велике кохання, про яке оповідатимуть із покоління в покоління, яке перетвориться на легенду. Але що станеться, якщо покохають одне одного турок і грекиня у такому величному та багатому на історію місті, як Стамбул, ніби створеному для того, щоб у ньому закохувались?Історія Елефтерії зі Стамбула — це історія кохання, яка розпочалася до трагічних подій 6-7 вересня 1955 року і це кохання не згасло після того, як було перегорнуто сторінку, на якій закарбовано жахіття тих вересневих днів.
Кемаль Їлмаз вражає поціновувачів літератури своїми оповідями. А історія Елефтерії зі Стамбула ще раз підтверджує силу його слова та майстерність пера.

Кемаль Їлмаз народився 1965 року у Стамбулі. Отримав вищу освіту в університеті Хаджеттепе на факультеті «Турецька мова та література» за спеціальністю «Турецьке народознавство (фольклор)». Працює вчителем екології у приватній школі. Автор багатьох літературних творів, а також статей, які стосуються турецької культури та народознавства.

Художник обкладинки: Олена Шум.

Відеорозповідь про книжку письменниці Наталії Чайковської



Гардинг Робін. Ідеальна родина

Роман / Робін Гардинг ; пер. з англ. Наталі Тисовської. — К. : Нора-Друк, 2023. — 352 с. ISBN 978-966-688-105-5. Тверда обкладинка

Гардинг Робін. Ідеальна родина

Обкладинка — Татіана Волошина.

«Надзвичайно цікавий побутовий трилер від Гардинг… Жвавий сюжет створює кілька хитрих поворотів, перш ніж перерости в шокуючий акт насильства. Гардінг точно завоює нових шанувальників цим». — Publishers Weekly

Адлерам заздрять усі сусіди: гарна й успішна пара виростила чудових дітей і мешкає в чарівному будинку. Але одного дня вони, прокинувшись, виявляють, що хтось закидав їм ґанок яйцями. Це дитячі жарти, вирішують вони, проте коли на газон їм жбурляють димову шашку, а потім ріжуть шини в автівці, родина починає хвилюватися. Поліція не сприймає ці атаки всерйоз, запевняючи, що то — розваги знуджених підлітків. А напади тим часом наростають, і з кожним новим витком насильства росте і страх. Адже в родині Адлерів усі мають таємниці, а таємниці можуть бути дуже небезпечними… Новий бестселер канадської письменниці Робін Гардинг — це захопливий, повний несподіваних поворотів психологічний трилер про те, що часом ховається за бездоганним фасадом ідеальної родини.

Робін Гардинг — авторка кількох бестселерів, які були № 1 в ТОПі «Глоб енд Мейл» (Торонто) і  «Торонто Стар». Свого часу вона написала сценарій і продюсувала незалежний фільм. Живе у Ванкувері, Британська Колумбія, Канада, зі своєю родиною та двома милими, але смертельно небезпечними чихуахуа.


Читати також