Властивості керамічних блоків

Властивості керамічних блоків

Пустотілий керамоблок є одним із найпопулярніших після цегли матеріалів для зведення стін будівель. Він виробляється в процесі випалу глини, тому його можна вважати екологічним продуктом, адже таке виробництво не впливає на навколишнє середовище, а готовий матеріал не виділяє жодних токсичних речовин.

Завдяки деревному борошну або тирсі, що часто додаються в суміш перед випалом, теплоізоляційні властивості керамоблоку набагато кращі, ніж у цегли. Ці добавки надають керамоблок пористу структуру, що значно покращує теплотехнічні параметри виробу. З кожним роком все більше людей вирішують купити керамоблок для будівництва свого будинку чи дачі.

Характеристики керамічних блоків

Керамічний пустотілий блок більший за цеглу і значно легший за неї, що пов'язано з характерними отворами всередині виробу. Завдяки специфічній структурі цього матеріалу процес будівництва стін проходить швидко та якісно. Отвори впливають на теплоізоляцію: будинок з керамічного блоку взимку зберігає тепло, а влітку дуже повільно нагрівається. Цей матеріал також забезпечує чудову звукоізоляцію. Керамічні блоки пожежобезпечні, що пов'язано з технологією їх виробництва, але не морозостійкі, тому вимагають додаткового захисту від контакту з вологою.

З керамічної порожнистої цегли успішно можна зводити одношарові та багатошарові зовнішні стіни. Даний матеріал також підходить для зведення несучих та перегородкових внутрішніх стін. На сайті https://klinker-stone.com.ua/ua/katalog-tovarov/stena/keramicheskiy-blok/ можна придбати керамоблоки спеціального призначення – димохідні та вентиляційні. Пустотілі блоки мають високу міцність щодо стиснення і здатні витримувати навантаження, але варто пам'ятати, що через крихкість їх можна легко пошкодити при транспортуванні.

Кожен керамічний блок має характеризуватися:

  • рівними сторонами,
  • рівномірним кольором,
  • відсутністю пошкоджень і тріщин.

Також варто звернути увагу на звук керамічного блоку: якщо вдарити по блоку молотком, то має бути чути приглушене, але чітке металеве звучання.

Переваги будівництва будинку з керамоблоків

  • Керамічні блоки – надзвичайно міцний і стійкий до стиснення матеріал. Товсті пустотілі блоки щодо цього набагато кращі, ніж бетон високої щільності.
  • Керамоблок відрізняється від пінобетону та повнотілої цегли значно кращою теплоізоляцією, а ще набагато ефективніше поглинає шум, забезпечуючи більший комфорт домочадцям.
  • Завдяки великому формату блоків будівництво будинку йде набагато швидше, що, безсумнівно, означає менші витрати.
  • Хоча керамоблок дорожчий за бетон і силікати, його властивості дозволяють знизити експлуатаційні витрати в майбутньому, що робить його вигідним варіантом з фінансової точки зору.

Читати також


up