Натуральна косметика: що варто про неї знати, і в чому її переваги?

Натуральна косметика

Проекологічні ініціативи, веганство, потяг до біо-, органічних і натуральних продуктів сьогодні є великим і позитивним трендом. Якщо говорити про косметику для щоденного догляду за тілом, обличчям та волоссям, все більшою популярністю користується продукція з натуральних компонентів. На сайті mariefreshcosmetics.com можна придбати натуральну косметику, яка пройшла сертифікацію Євросоюзу.

Натуральна, органічна й екологічна косметика: визначення та особливості

У магазинах на полицях з косметичними засобами ви знайдете продукт з різним маркуванням. На жаль, в Україні законодавчого визначення цього виду продукції немає. Нині т. зв. натуральні продукти можуть означати косметику, створену частково або повністю з натуральних інгредієнтів. Тож у чому полягає різниця між екологічною, органічною та натуральною косметикою?

  • Екологічна косметика зазвичай має сертифікати, що підтверджують її походження з контрольованих джерел, на яких роками перевіряється, наприклад хімічний склад ґрунту. Її отримують без застосування хімії, мінеральних добрив чи синтетичних засобів захисту рослин.
  • Органічна косметика виготовляється з сировини, яка має органічні сертифікати. Використовується лише те, що подарувала людині природа – фрукти, овочі, трави. Не допускаються ГМО інгредієнти.
  • Натуральна косметика – це безпечні продукти, які очищають, регенерують і підтримують природні процеси організму для т. зв. саморегуляції. Вони характеризуються простим складом, без штучних барвників, консервантів, парабенів, силіконів і нафтопродуктів. Також у їх складі відсутні такі інгредієнти, як борна кислота, саліцилова кислота, діетиленгліколь, тіомочевина, толуол, ацетальдегід. Натомість натуральна косметика містить екстракти трав, природні речовини, тобто рослинні олії (ефірні олії), багато інгредієнтів мінерального походження, жири та віск, молоко та бджолине маточне молочко, ланолін, натуральні барвники, емульгатори, пом’якшувачі.

До натуральної косметики відносяться продукти універсального застосування, як-от гідролати та олії. Зазвичай це косметика з багатим складом, повна активних інгредієнтів, як-от вітамін С, ретинол, гіалуронова кислота, пептиди, кераміди тощо.

Переваги натуральної косметики

Найбільшою перевагою такої косметики є абсолютно безпечний склад. Натуральна косметика є етичною стосовно навколишнього середовища і тварин, містить мало хімії та не містить шкідливих для шкіри інгредієнтів.

У той час як синтетична косметика діє тільки на поверхні шкіри, натуральна косметика проникає в її глиб, не подразнюючи захисний бар'єр та ліпідний шар. Натомість вона його зміцнює і відновлює. Натуральна косметика представляє низький ризик подразнення шкіри чи алергії. Вона підходить для всіх типів шкіри, особливо для чутливої ​​або проблемної, наприклад з проявами атопічного дерматиту.


Читати також