Як блоги впливають на дітей: радощі і труднощі юних початківців. Презентація книги Ольги Купріян «Панна Софія»

Презентація книги Ольги Купріян «Панна Софія»

Хейт, засудження, образливі коментарі впливають на психіку людини, а для дітей та підлітків можуть стати причиною серйозних психологічних проблем. Наше життя невід’ємно пов’язане з соціальними мережами, які з розвитком технологій стали вагомою ланкою соціалізації. Разом з тим, вони є справжнім викликом і для дорослих, а особливо для дітей, адже кожен користувач не залежно від віку може стати жертвою булінгу та несприйняття іншими.

У книзі «Панна Софія» Ольги Купріян простежуємо історії головних героїнь – дівчат підлітків – які взялися за розвиток свого спільного блогу. Саме цю книгу було обрано за основу дискусії, що відбудеться у межах Kyiv Book Weekend. Адже у «Панні Софії» ідеться про реальних дівчат з реальними проблемами й почуттями, з якими стикалася кожна дівчина-підліток. 

Дата події: 8 грудня 2023

Час: початок о 12:00

Для кого: підлітки 10-14 років.

Спікерки дискусії:

Ольга Купріян – авторка книги «Панна Софія», літературна критикиня, одна з експерток Простору української дитячої книги “Барабука”.

Віра Романова – кандидатка та викладачка психологічних наук, засновниця METHOD4U, представниця в питаннях людей в складних життєвих умовах в ООН у 2014 році.

Юлія Дмитрук – юристка, консультантка Національної гарячої лінії для дітей та молоді, а також Національної гарячої лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації.

Аня Полегенько – учениця, книжкова блогерка та оглядачка. Дівчина почала вести блог у 11 років. Нині вона авторка одного з найвідоміших книжкових блогів в інстаграмі @anyta_books.

Модераторка:

Ганна Булгакова – письменниця, головна редакторка департаменту дитячої літератури видавництва «Ранок».

Чому це важливо?

Актуальні теми: 

– говоритимемо про труднощі й радощі ведення власного блогу у підлітковому віці;
– де взяти впевненість, щоб почати вести свій блог;
– як захиститися від булінгу в соцмережах чи в школі;
– як знайти підтримку батьків та зберегти дружбу;
– як зібрати першу тисячу підписників

Експертна група: запрошені гості – визнані фахівці у своїх галузях, які з радістю поділяться своїм досвідом та порадами.

Під час дискусії учасники матимуть можливість активно брати участь в розмові та взаємодіяти з експертами, поставивши питання.

Інтеграція книги: обговорення тем з книги «Панна Софія» надасть дискусії прикладного характеру.


Читати також