3 причини наймати людей у січні

3 причини наймати людей у січні

Поки багато хто відкладає справи зі словами “давайте після свят”, досвідчені HR-фахівці не сплять. Адже січень — найплідніший місяць для рекрутингу. Так, згідно з даними американського форуму вакансій ZipRecruiter, саме в січні щорічно публікується більше вакансій, ніж у будь-якому іншому місяці року. Порівняно з груднем їхня кількість зростає на 30%! Чим викликаний такий сплеск рекрутингової активності і чому краще наймати людей у січні читайте в матеріалі нижче.

Причина 1. Можна найняти тимчасових працівників

Якщо у розпал відпусток ви часто наймаєте співробітників на заміну, то новорічні свята — чудовий час випробувати їх на постійній основі. Враховуючи скільки вихідних днів у січні, новеньких можна перевірити на старанність, ближче з ними познайомитися і, не поспішаючи, додати в команду.

А якщо ви не плануєте розширювати штат, то хоча б зберете чудову базу сезонних фахівців, які вже вникли у виробничі процеси компанії та готові швидко розпочати справу.

Причина 2. Можна зробити план на рік

У грудні багато компаній складають стратегію, планують бюджет на наступний рік і знають приблизну кількість фахівців для найму. Чим швидше ви почнете шукати людей, тим вища ймовірність, що до літа у вас сформується штат. А до кінця року нова команда спрацюється і досягне поставленої мети.

Чому тільки до літа? За статистикою HeadHunter 60% новеньких звільняються в перші півроку роботи. Тому, якщо ви шукаєте нових фахівців у фінансовий департамент чи бухгалтерію, почніть у січні розміщувати вакансії та постійно їх оновлюйте. Так ви значно прискорите рекрутинг, отримаєте лише релевантні відгуки та зможете одразу ж протестувати кандидатів. І час заощадите, і план виконаєте.

Причина 3. Можна знайти амбітних

Не тільки компанії у грудні підбивають підсумки та приймають рішення. Багато фахівців також планують кар'єру на рік уперед і навіть загадують під бій курантів нову посаду. Як пише видання Inc., у грудні 2019 року провели цікаве дослідження: у 2000 людей запитали, що вони загадають на Новий рік. Виявилося, 16% із них хочуть змінити роботу та 26% — здобути нові професійні навички та хобі.

Як правило, це ті працівники, чиї кар'єрні амбіції не збігаються з можливостями компанії або ті, хто вирішив кардинально змінити сферу діяльності. Поки запал не згас, краще в перші тижні січня їх знайти через базу резюме, на сайтах роботи та зацікавити своєю пропозицією.

Використовуйте січень на користь компанії та своєї HR-кар'єри. Складіть стратегію рекрутингу на рік уперед та розміщуйте вакансії. Так ви не випадете з робочого потоку і встигнете сформувати команду сильних фахівців, які допоможуть досягти успіхів вам та вашій компанії в новому році!


Читати також