Колумбійський гурт Лос Янковерс додав латинського шарму у відому українську колядку «Добрий вечір тобі»

Колумбійський гурт Лос Янковерс додав латинського шарму у відому українську колядку «Добрий вечір тобі»

Соліcт гурту Янко народився у Колумбії, його тато колумбієць, мама - українка з Києва. Інші учасники гурту (з Колумбії та Венесуели) не мають українського походження. Гурт існує з 2018 року.

Вже більше року гурт несе українську музику і свої мікси країнами Європи - Іспанії, Франції, Австрії, Польщі, Чехії, Болгарії, Румунії, Швейцарії, Хорватії, Болгарії, Македонії - грають на вулицях і на локальних подіях для українців.

Відео з виконанням українських пісень у різних куточках Європи та Латинської Америки набрали декілька десятків мільйонів переглядів у 2023 році. Гурт має у сумі понад 200 тис підписників на Youtube і на Facebook.

Гурт переспівав більше 50 українських пісень - додаючи туди латиноамериканські інструменти і ритми; в деяких піснях додають рядки/куплети іспанською. Більшість репертуару гурту - народні українські пісні та повстанські українські пісні.

Гурт щойно випустив “Українські традиційні пісні з латиноамериканським смаком”. Альбом має 12 пісень. “Добрий вечір тобі пане господарю” - одна з них.

У 2023 гурт зняли сюжет Голос Америки і 1+1. Також цього року гурт брав участь у шоу "Голос Країни" з піснею "Несе Галя воду".


Читати також