Вдома чекає Марко. У Видавництві 21 видадуть новий роман Галини Лицур-Щадей

Вдома чекає Марко. У Видавництві 21 видадуть новий роман Галини Лицур-Щадей

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У чернівецькому «Видавництві 21» видадуть новий роман Галини Лицур-Щадей: Вдома чекає Марко

Головній героїні 37 років. У неї є все, про що мріяла її мама: освіта, престижна офісна робота з відповідною зарплатою, власна квартира у великому місті, зрештою, бездоганна репутація. Чого ще бракує для щастя? Як виявляється, головного – самої себе. Дана почувається маленькою дівчинкою в тілі дорослої жінки. Її альтер-его, сувора й безкомпромісна Богдана Олександрівна – міс-ідеальність, відповідальна працівниця з крижаним серцем та холодним розумом – цього разу зазнає поразки й вимушена дослухатись до емоційних поривань головної героїні стати щасливою. Дана звільняється з великої корпорації і поволі вчиться жити для себе, бо «дійсність завжди значно простіша, ніж фантазія. «Ускладнення речей спричинює апріорі сприйняття цих речей». Філософія. Другий курс. Але ж як тобі до лиха самотньо!». 

Галина Лицур-Щадей розповідає: «Однозначного задуму написати роман не було. Однак було відчуття, що деякі мої спостереження, історії, що підзбиралися, потребують глибшого занурення, осмислення, рефлексій. Коротка форма, з якою я працювала на той час, це дозволяє не завжди. 

Одного разу я сиділа в кавʼярні торгового центру і вирішила просто щось написати - от хоч би й про те, що бачу довкола. Через дві години зрозуміла, що написала значно більше, ніж планувала і це… схоже на перший розділ чиєїсь книжки. Виявилося, що моєї. 

Про кого і про що ця книжка, зрозуміла уже в процесі писання. Я наче потрапила в особисту історію однієї жінки і вже не могла перестати проживати її досвіди, травми, жити її життя».

Від 10 до 25 січня на сайті «Видавництва 21» триватиме передпродаж книжки за акційною ціною 320 грн (замість 400).

Лицур-Щадей Галина. Вдома чекає Марко / Галина Лицур-Щадей. – Чернівці : Книги – ХХІ, 2024. – 280 с. 

Довідка про авторку:

Галина Лицур-Щадей народилася і живе на Прикарпатті. Закінчила факультет журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Понад 20 років веде підприємницьку діяльність. У 2019 році вийшла друком її перша книжка «Таке життя» (ЛА «Піраміда», Львів). Збірка оповідань відзначена літературною премією імені Ірини Вільде (2021) та премією імені Олеся Гончара (2022).


Читати також