Перестаньте бути токсичними: 5 звичок, які вам заважають

Перестаньте бути токсичними: 5 звичок, які вам заважають

Ви коли-небудь відчували, що люди уникають вас? Можливо, ви маєте токсичні звички, які відштовхують оточуючих. Заздрість, негативне мислення, невміння контролювати емоції, відсутність співчуття та обман з аморальною поведінкою – ось лише деякі з них. Ці звички можуть серйозно нашкодити вашим стосункам з друзями, родиною та колегами.

Ви заздрите іншим

Не дозволяйте заздрощам (або ревнощам) брати над вами верх. У цій поведінці немає нічого привабливого. Тому перестаньте порівнювати своє життя з іншими. Ваш шлях – це саме шлях, а не марафон з суперниками.

Ви нав’язуєте собі негативне мислення

Дуже важко бути поруч з людьми, чиї думки сповнені негативу. Лише уявіть, як це постійно слухати про жахливі речі, які могли трапитись чи трапились, про несправедливість життя до них. Такі люди вперто відмовляються бачити позитивну сторону життя та отримувати хороші уроки з того, що відбувається. Песимізм – це одне, але постійно думати лише негативно – зовсім інше.

Ви не можете контролювати власні емоції

Нездатність керувати своїми емоціями є токсичним для всіх, хто поруч з вами. Всі ми знаємо людей, які вибухають сльозами через найменшу проблему. Кричати на продавця в магазині через повільне обслуговування, вихлюпнути гнів на працівників через невелику помилку або “вичитувати” дитину за пролитий на підлогу сік.

Вам бракує співчуття

Одна з найтоксичніших форм поведінки – жорстокість, яка виникає з цілковитою відсутністю співпереживання, занепокоєння та співчуття до інших. Ми щодня стикаємось з нею в інтернеті та новинах – люди недоброзичливі та ранять інших просто тому, що можуть.

Ви обманюєте людей та поводитесь аморально

Обман – це добровільний вибір, а не помилка. Якщо ви вирішили когось обманути та вам це вдалось, не думайте, що ця людина дурень. Вона довіряла вам більше, ніж ви того заслуговували. Не поводьтесь аморально тільки тому, що це може зійти вам з рук. Не обманюйте інших. Будьте чесні з собою та з іншими. Чиніть правильно. Цілісність особистості – це основа будь-якого успіху.

Визнавши ці звички у собі, ви зробите перший крок до змін. Пам'ятайте, що ніколи не пізно стати кращою версією себе. Зробіть зусилля, позбудьтеся токсичних звичок і налагодьте стосунки з оточуючими. Ви заслуговуєте на щасливе та гармонійне життя!


Читати також