Як підготуватися до операції з видалення грудок Біша

Як підготуватися до операції з видалення грудок Біша

Видалення грудок Біша — це хірургічна операція з метою видалення жирових відкладень у ділянці щік, яка дозволяє досягти більш вираженого і чіткого овалу обличчя, а також витончених вилиць.

Показання до операції зі зменшення щік

Пластика грудок Біша показана у разі вродженої зайвої кількості жирової тканини на щоках або її скупчення, деформації овалу обличчя після схуднення, опущення щік, утворення брилів та носогубних складок через вікові зміни, а також для додаткової корекції зовнішності під час проведення підтяжки обличчя.

Після операції зі зменшення щік овал обличчя та лінія підборіддя набувають виразності, розгладжуються носогубні складки й усуваються брилі, а обличчя стає більш підтягнутим. Також можна досягти ефекту омолодження за допомогою переміщення грудок Біша у зону вилиць. Водночас варто запастися терпінням, оскільки остаточний результат пластики буде помітний через пів року.

Аналізи та обстеження, обмеження перед операцією з видалення грудок Біша

Перед операцією на щоках передбачена консультація у пластичного хірурга, в ході якої лікар приймає рішення щодо видалення грудок Біша й можливої комбінації його з ліпофілінгом та підтяжкою обличчя.

Операція з видалення грудок Біша забезпечує тривалий та стабільний результат за умови відсутності великих коливань ваги пацієнта, тому рекомендовано проводити її, коли пацієнт має оптимальну вагу, яку легко втримати.

Також необхідно здати низку аналізів та пройти обстеження, зокрема:

  • загальний та біохімічний аналіз крові;
  • огляд у стоматолога;
  • флюорографію;
  • коагулограму;
  • аналіз сечі;
  • тест на ВІЛ;
  • тест на гепатити.

Перед операцією з видалення грудок Біша заборонено вживання алкоголю, тютюну, а також лікарських засобів з ефектом розрідження крові, як-от аспірин.

Операція триває від 30 хвилин до 1 години. Вона проводиться під місцевим або загальним наркозом. Пацієнт може залишити клініку вже наступного дня.

Як відбувається реабілітація після операції

Період реабілітації становить до 3 тижнів. За цей час минають побічні ефекти, як-от оніміння і припухлість, набряклість щік, складності в жуванні та загальний незначний дискомфорт. У період відновлення після операції рекомендується вживати рідку їжу, не масажувати обличчя, не навантажувати лицьові м'язи, а також не лікувати зуби, утриматися від занять спортом та відвідувань сауни й солярію.

Звертайтеся у клініку пластичної хірургії Certus, щоб прибрати грудки Біша. У клініці працюють досвідчені лікарі, майстри своєї справи, які дотримуються найсучасніших протоколів пластичної хірургії та анестезіології. Щоб дізнатися про вартість послуг та призначити дату операції, запишіться на консультацію до пластичного хірурга в Certus.


Читати також