Гурт The Doox презентує карпатську колискову у власному звучанні

Гурт The Doox презентує карпатську колискову у власному звучанні

Український гурт The Doox презентує баладу «Колискова», створену на основі традиційної гуцульської пісні. До участі у записі пісні була долучена фолк-співачка July Vitraniuk — це вже четверта за рахунком співпраця Юлії із гуртом The Doox.

«Колискова» – це давня карпатська колискова, яка наповнена легким та мрійливим настроєм, при цьому композиція дає відчуття особливої наповненості.

«Ми зараз з вами маємо чудову можливість для відродження української культури, в тому числі й музичної спадщини. Не потрібно бігти за Тікток трендами й охопленнями, роблячи музичний треш контент. Потрібно підіймати із забуття творіння наших предків, надихатися й робити все, щоб українська музика мала свій впізнаваний етнічний слід без московії», – розповідають учасники гурту.

У своїй творчості гурт The Doox використовує українські етнічні духові інструментів у виконанні фронтмена Максима Бережнюка, але в даній пісні, вперше за десятирічну історію гурту, був використаний кларнет.

«Кожен музичний інструмент має власний шарм, якщо ним уміло й правильно користувати, а головне з любов’ю. Кларнет не виняток. Сподіваємось, що слухачі сповна насолодяться нашою колисковою й пам’ятатимуть українські традиції», — коментують The Doox.

Нагадаємо, що гурт The Doox відомий своїми роботам «Гриць», «Галочки», «Три користі радості», а також власною інтерпретацією роботи "Гаї шумлять" на вірші Павла Тичини. Гурт часто брав участь у відомих фестивалях та етно-вечірках: Atlas Weekend, Бандерштат, Країна Мрій, Трипільське коло, Vedalife, ЕтноТолока, Етносвіт, а також виступав за кордоном.


Читати також