11-06-2024 Новини у світі 1049

Кінофільм Зустріч та акторка Ксенія Бойченко нагороджені на V.i.Z. Film Fest

Кінофільм Зустріч та акторка Ксенія Бойченко нагороджені на V.i.Z. Film Fest

Найкраща акторка короткометражного фільму: запорізька акторка перемогла у міжнародному кінофестивалі

Міжнародний кінофестиваль V.i.Z. Film Fest нагородив короткометражний фільм "Зустріч" і, зокрема, акторку театру-лабораторії Vie Ксенію Бойченко у номінації "Найкраща акторка короткометражного фільму"!

Цієї зими запорізький режисер Сергій Носенко разом зі своєю командою та акторами театру-лабораторії Vie зняли короткометражний фільм «Зустріч». Сюжет, котрий до болю знайомий кожному українцеві сьогодні. Жінка на ім’я Таня змушена була евакуюватися з малою дитиною з рідного міста через вторгнення росії на територію України. У цей час її чоловік, який служить в ЗСУ, безвісти зникає. Про нього нічого невідомо – найстрашніше, що може бути. Але Таня вірить, що він живий і обов’язково повернеться до сім’ї. Тож як відбудеться їхня перша зустріч після тривалої розлуки?

«У цей фільм було закладено три емоції: в основі лежить реальна історія жінки, котра кожного дня писала чоловікові, що зник безвісти; герої цього фільму є вихідцями з Оріхова, який дуже постраждав після нападу рф (також, це рідне місто режисера); стала віра і бажання, що наші воїни обов'язково повернуться додому з полону» – розповідає режисер Сергій Носенко.

А вчора на своїй сторінці Сергій оголосив, що на Міжнародному кінофестивалі V.i.Z. Film Fest фільм і, зокрема, акторка театру-лабораторії Vie Ксенія Бойченко перемогла у номінації "Найкраща акторка короткометражного фільму". Це стало радісною новиною не лише для знімальної групи і самої акторки, а й для всієї театральної команди «Дім актора». Переможиця зізналася, що ця новина її розчулила аж до сліз. Згадуючи про роботу над фільмом, Ксенія розповідає: «У роль було вжитись досить легко тому, що такі події й емоції зараз переживає велика кількість українців. Ця тема болить і відкликається в серці кожного».

Це перша нагорода на кінофестивалі, проте не остання, бо планується показ цієї стрічки ще в низці кінофестивалей, як українських, так і закордонних. Побачити ж фільм у YouTube можна буде вже у 2025 році. Зараз же переможиця готується до нової прем’єри у виставі «Незабутнє. Триптих», яка відбудеться вже на цих вихідних у театрі-лабораторії Vie.


Читати також