25.08.2024
Популярна наука
eye 1085

Samyang Remaster Slim – перший у світі автофокусний об'єктив із змінними оптичними елементами

Samyang Remaster Slim

Компанія Samyang представила Remaster Slim, перший у світі автофокусний об'єктив із змінними оптичними елементами. Його конструкція дозволяє фотографам змінювати оптичну схему, що, на думку виробника, дозволить швидко перемикатися між різними фокусними відстанями без необхідності використання додаткової оптики.

По суті, Samyang Remaster Slim є оболонкою об'єктива, корпусом з необхідними фізичними та електричними компонентами. Користувач може змінювати центральні оптичні елементи, що фіксуються за допомогою магнітної системи кріплення. На даний момент Samyang продемонструвала змінні оптичні модулі на 21/3.5, 28/3.5 та 32/2.8, які, за словами компанії, «натхненні легендарними плівковими камерами минулого».

Окрім вищесказаного, це і найтонший об'єктив з автофокусом від Samyang: його довжина менше двох сантиметрів, а вага – близько 80 грамів. Через такий короткий корпус, кільце ручного фокусування вийшло досить вузьке, проте знайшлося місце для перемикача AF/MF. При цьому вручну мінімальна відстань фокусування скорочується.

«Remaster Slim забезпечує картинку, яка суттєво відрізняється від зображень зі смартфона, – каже Samyang. — Цей об'єктив створює теплі та глибокі зображення, надаючи фотографіям природного та м'якого тону, які не може імітувати цифровий світ. Він зберігає деталі та текстуру класичних оптичних систем, одночасно відповідаючи сучасним вимогам фотографії. Завдяки цьому користувачі можуть відчути унікальний зв'язок між минулим та сьогоденням».

Специфікації

Remaster Slim

Що із цінами?

Samyang повідомляє, що новинка вже доступна для попереднього замовлення в Південній Кореї, про перспективи продажу в інших країнах поки не повідомляється. Ціна версії для Sony E становить 308'000 південнокорейських вон (~$230).

Читати також


up