Книжкова новинка про мобільну фотографію: «З камерою в кишені». Майк Кус

Книжкова новинка про мобільну фотографію: «З камерою в кишені». Майк Кус

Видавництво ArtHuss готує до друку книгу “З камерою в кишені”. Це книга про те, як знімати вражаючі світлини на телефон, адже камера є у кожному сучасному смартфоні і кожна людина може проявити себе, своє бачення світу, надихнутися на творчість або ж просто якісно і красиво фіксувати миті життя та усмішки рідних.

Автор книги “З камерою в кишені” Майк Кус розглядає фотографію в епоху мобільних телефонів із точки зору фотографа. Сам він — дизайнер із Британії, що спеціалізується на брендингу, графічному та веб-дизайні, проте фотографія відіграє важливу роль у його власній роботі, саме тому він спонукає не знецінювати вплив зображень. Майк Кус демонструє прості трюки та техніки, які виводять вашу фотографію на новий рівень. Методи, описані у книзі будуть зрозумілими навіть початківцям і допоможуть стати кращим фотографом, не залежно від того, якою камерою користуєтеся.

“З камерою в кишені” зрозуміло структурована та містить 9 розділів, кожен з яких концентрується на певному аспекті фотографії. Майк Кус розпочинає зі знання основ композиції: як вибудувати візуально цікавий кадр, глибину та баланс, нові точки зору, щоб розповісти історію та масштабувати її. Наступний розділ про світло навчить читачів не гаяти “золоту годину”, та навчитися працювати в умовах недостатнього освітлення, вправлятися з довгими тінями та туманом. Хоча у камери телефону немає можливості змінювати об’єктиви, проте технічна складова також важлива, тож автор не оминає і цей нюанс. Майк Кус вважає, що навіть із поганою технікою може вдатися чудова світлина, адже ідея — це те, що привертає увагу. Тож автор розповідає і про гляхи генерування креативних рішень: кадр у кадрі, рефлексування над зображеннями, як шукати красу у простих речах. А доповнити світлину та увиразнити її допоможе обробка: коригування розміру чи кольору — книга “З камерою у кишені” допоможе і з цим. Проте якщо мета читачів просто фотографувати друзів, слимака на дорозі, захід сонця, показники лічильників… Читайте розділ “Твоє життя", де автор ділиться як фотографувати вулиці, людей і розповідати історії. І нехай кожне фото буде красивим!

Нейл Хемптон із журналу “Digital Camera” розповідає про книгу “З камерою в кишені”: «Майк Кус вважає, що чудове зображення набагато важливіше, ніж те, на що воно було зняте. Оскільки принципи, описані у книзі доволі універсальні, їх можна використовувати і як загальний підручник з фотографії». Кожна тема містить фотографії, що ілюструють як описаний принцип застосовувати у життя. Тож книга не лише теоретична, але й практична.


Читати також