Книга про те, як простота допомагає: «Шалено просто. Ідея, що привела Apple до успіху» Кена Сіґала

Книга «Шалено просто. Ідея, що привела Apple до успіху» Кена Сіґала

Видавництво ArtHuss готує до друку книгу “Шалено просто. Ідея, що привела Apple до успіху” Кена Сіґала, який 12 років працював зі Стівом Джобсом як креативний директор для NeXT і Apple.

До компанії Apple можна ставитися по-різному, проте вона була і залишається однією з провідних компаній на ринку, регулярно впроваджуючи інновації та маркетингові прийоми. У чому секрет успіху компанії розглядали різні автори з різних точок зору. Автор книги Кен Сіґал пропонує поглянути на компанію зсередини:

«Я зосереджуюсь на десяти основних принципах, як Стів використовував простоту як конкурентну зброю, перемагаючи компанії, які мали набагато більше ресурсів. Я втілюю це в життя через серію кумедних, захоплюючих, а іноді страшних історій про роботу в ніколи не нудному світі Стіва Джобса».

У “Шалено просто” ви станете мухою на стіні в конференц-залі зі Стівом Джобсом і підслухаєте його телефонні дзвінки опівночі. Ви зрозумієте, як його одержимість простотою допомогла Apple працювати краще та швидше, іноді заощаджуючи мільйони в процесі. 

Стів Джобс казав:

«Просте може бути складніше, ніж складне. Ви повинні наполегливо працювати, щоб очистити своє мислення, щоб зробити його простим. Але зрештою воно того варте, тому що простота зможе зрушити гори».

Завдяки безкомпромісній поведінці Стіва Джобса ви можете побачити простоту в усьому, що робить Apple: у тому, як вона структурована, як вона впроваджує інновації та як вона спілкується зі своїми клієнтами. 

Простота — це не просто принцип дизайну в Apple. Це цінність, яка пронизує всі рівні організації. Одержимість простотою – це те, що відрізняє Apple від інших технологічних компаній. Саме це допомогло Apple оговтатися від банкрутства в 1997 році та стати найдорожчою компанією у світі в 2011 році.  Це історія чудового бачення, дизайну, інженерії та маркетингу. Як креативний директор рекламного агентства Кен Сіґал зіграв ключову роль у відродженні Apple, допомігши створити такі важливі маркетингові кампанії, як Think different, придумав назву iMac і також заклав основу для найменувань майбутніх продуктів 

Десять принципів простоти відовідають розділам книги: мисли конкретно, мінімалістично, в русі, знаково, мисли над кожним словом, поза рамками, мисли як людина, скептично, наперед, тощо… Apple є унікальною компанією в багатьох сенсах, але принципи, якими керував Стів, може застосувати будь-яка людина в будь-якій організації — і використати їх для досягнення фантастичного успіху.

Кен Сіґал оживляє прагнення Apple до простоти, використовуючи захоплюючі (і раніше нерозказані) історії з-за лаштунків. Завдяки його проникливості та кмітливості ви дізнаєтесь, як компанії можуть виділятися серед конкурентів, і як люди можуть стати важливими активами для своїх організацій.


Читати також