Новинки лютого 2023 року від видавництва Vivat

Новинки лютого 2023 року від видавництва Vivat

Портал експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У видавництві «Vivat» виходять такі книжки:

Нонфікшн

Звичка давати п'ять. Візьміть під контроль власне життя за допомогою одного простого звичаю

(Мел Робінс)

 Звичка давати п'ять. Візьміть під контроль власне життя за допомогою одного простого звичаю (Мел Робінс)

У своїй надзвичайно популярній книжці Мел Роббінс розкриває секрети миттєвої самомотивації, які допоможуть вам навчитися контролювати власне життя й стати щасливим. Завдяки порадам авторки ви сфокусуєтесь на власних досягненнях. Тримати кулачки за інших — це добре, але найперше підтримайте себе. Перетворіть це на звичку й почніть примножувати успіхи, адже тепер у вашому розпорядженні є простий, але дієвий інструмент, що змінить ваше ставлення до життя, мислення і поведінку. Тож зробіть кроки назустріч колосальним можливостям, на які ви заслуговуєте!

Тут можна почитати уривок книги

Про автора

Мел Роббінс — одна з провідних фахівчинь у галузі особистісного розвитку та трансформації; її новаторську роботу щодо змін поведінки перекладено 36 мовами світу, а відео за її участі мають понад мільярд переглядів, включно з виступами на TEDx. Мел має на меті підштовхнути до позитивних змін в житті якомога більше людей, навчаючи їх вірити в себе й робити карколомні доленосні кроки назустріч щастю.

Інгредієнти. Справжній склад того, що ми їмо й наносимо на шкіру

(Джордж Зайдан)

Інгредієнти. Справжній склад того, що ми їмо й наносимо на шкіру (Джордж Зайдан)

Дивовижна хімія життя: чи не з’їсть тебе те, що ти їси?

Чи справді продукти з барвниками та консервантами підштовхують нас до могили? Чи може кава спричинити якісь захворювання? Великий термін придатності у продуктів — це добре чи погано? Скільки треба використовувати сонцезахисного крему, щоб він приніс користь, а не шкоду? Кваліфікований хімік і популяризатор ненудної науки Джордж Зайдан пропонує цікавезне дослідження: що ми їмо, п’ємо, чим дихаємо і як найрізноманітніші речовини (від кофеїну до ГМО) впливають на організм.

Тут можна почитати уривок книги

Про автора

Джордж Зайдан — науковець-хімік, телеведучий і вебведучий, що написав і озвучив кілька вірусних відео TED-Ed. Він створив вебсайт National Geographic’s Ingredients, а та- кож керував вебсайтом MIT’s Science Out Loud. Його роботи були представлені в The New York Times, Forbes, The Boston Globe, National Geographic Magazine, Science тощо. Нині Джордж Зайдан є виконавчим продюсером в Американському хімічному товаристві.

Самостійна дитина: як навчити дітей упорядковувати власне життя

(Вільям Стіксрад, Нед Джонсон)

 Самостійна дитина: як навчити дітей упорядковувати власне життя

Надто любите свою дитину й тому не сварите її через домашку? Ваша дитина має проблеми з навчанням, синдром дефіциту уваги, страждає на гіперактивність або розлади аутистичного спектру? Намагаєтеся навчити чадо самоконтролю, але марно? Добре, що є ця книжка, бо ви мали б багато клопоту та дитячих сліз! Автори розповідають, як батьки можуть допомогти своїм дітям уникнути стресу й не опустити руки. Їхні поради допоможуть дитині стати самостійною та підійти до межі дорослого життя (перед вступом до коледжу чи університету) з багажем необхідних знань та навичок. Усі історії, наведені в цій книжці, цілком реальні. Це історії дітей, батьків і педагогів, з якими авторам доводилося працювати протягом минулих років. Застосування наведених у книжці методик допоможе вашій дитині навчитися самостійності без істерик, ультиматумів та батьківського пресингу.

Про авторів

Вільям Стіксрад — клінічний нейропсихолог і викладач Дитячого національного медичного центру та медичної школи Університету Джорджа Вашингтона. Він опублікував кілька впливових наукових статей і є членом правління Фонду Девіда Лінча.

Нед Джонсон — засновник репетиторського центру PrepMatters, популярний лектор і коуч для підлітків. Його наукові розвідки представлені на NPR, NewsHour, U.S. News & World Report, Time, The Washington Post та The Wall Street Journal.

Amazon і майбутнє електронної торгівлі

(Наталі Берґ, Мія Найтс)

Amazon і майбутнє електронної торгівлі

Титан комерції ХХІ століття виріс зі звичайного книжково ритейлера. Під час написання цієї книжки продажі Amazon складали щонайменше половину від усіх онлайн-продажів у США. Так, ідеться про одну з найдорожчих публічних компаній у світі, лідера ринку хмарних обчислень і голосових технологій. Для конкурентів Amazon нещадний і грізний. Для покупців — легкий і дедалі необхідніший, адже Amazon — це доступ до мільйонів продуктів із найшвидшим доставленням. А як щодо доступу за лаштунки найбільшої у світі клієнтоорієнтованої компанії? На вас чекає чимало провокативного й такого, про що прагнуть дізнатися власники великих і дрібних торговельних мереж. Amazon задає глобальні ритейл-тренди, тож будьте в тренді!

Тут можна почитати уривок книги

Про авторок

Наталі Берґ багато років консультувала потужні мережі роздрібної торгівлі, домагаючи їм успішно конкурувати або співпрацювати із такими ритейл-гігантами, як Walmart і Amazon. Пані Берґ обіймала посаду директорки Global Research у Planet Retail, на сьогодні керує , власною консалтинговою компанією NBK Retail, що входить до 30 найвпливовіших роздрібних мереж.

Мія Найтс спеціалізується на використанні корпоративних технологій у роздрібній торгівлі. До керівної посади в Eagle Eye Solutions була директоркою з глобальних технологічних досліджень у Planet Retail, а також старшою аналітикинею в IDC Retail Insights.

Внутрішній компас: не зраджуй себе – і станеш лідером

(Білл Джордж, Пітер Сімс)

Внутрішній компас: не зраджуй себе – і станеш лідером

Ви дивитеся на того, хто стоїть на вершині, та думаєте: «Ну, звісно ж, куди нам до таких олімпійців?». Але ви не уявляєте, скільки разів на своєму шляху цей олімпієць падав та починав усе спочатку. Бо історія переможця, історія лідера — це мапа з факапів та фатальних помилок. Але винятково лідер знає, як перетворити ці помилки на міцний фундамент свого карколомного успіху. Автори цієї книги, Білл Джордж та Пітер Сімс, розпитали аж 125 найвидатніших лідерів, керівників та засновників найвідоміших корпорацій про те, яким був їхній шлях до Олімпу і як вони змогли перетворити свої падіння на злети. Колишній держсекретар США Джордж Шульц, президент Warner Brothers Алан Горн, генеральний директор Starbucks Говард Шульц, CEO Time. Inc Енн Мур та багато інших розкажуть, які 5 ключових моментів відрізняють звичайного керівника від лідера.

Про авторів

Білл Джордж працював більше 30 років на керівних посадах в Litton, Honeywell і Medtronic. Як генеральний директор Medtronic, він зміг перетворити компанію на провідну світову корпорацію. З 2004 року перебуває на посаді професора Гарвардської школи бізнесу.

Пітер Сімс заснував Leadership Perspectives, курс з розвитку лідерства в Стенфордській вищій школі бізнесу. Він є співзасновником лондонського офісу провідної інвестиційної фірми Summit Partners.

Побудування бренду: не мовчіть у галасливому світі

(Кей Райт)

Побудування бренду: не мовчіть у галасливому світі

Сильна емоція, яка спонукатиме клієнта купити продукт, — кожен підприємець мріє запалити таку, але не кожному це вдається. Проаналізувавши показники 1500 компаній, Кей Райт окреслив п’ять ключових складових бренду-взірця, улюбленця мільйонів. Книжка допоможе побудувати комунікацію, яка стане віральною, резонуватиме із суспільною думкою та створить правильний настрій. До вашого бренду захочеться повертатися знову і знову…

Про автора

Кей Райт — консультант зі стратегій, фахівець, визнаний Forbes, Adweek, CSQ, Cablefax і The Advertising Research Foundation. Часто виступає спікером на великих конференціях і в компаніях Fortune 500, читає лекції в Колумбійському університеті й досі є консалтинговим партнером міжнародного агентства Ogilvy. До переліку клієнтів Райта належать Bank of America, HP, McDonald’s, Bacardi, Ford, Walgreens, Merck і L’Oreal, а також численні стартапи та музичні таланти.

Полюбіть себе. Щоденник для жінок, який допоможе прийняти себе такою, якою ви є

(Меґан Лоґан)

Полюбіть себе. Щоденник для жінок, який допоможе прийняти себе такою, якою ви є

У МІНЛИВОМУ СВІТІ, де на нас чатують особисті та професійні виклики, не завжди є змога ставитися до себе з любов’ю та емпатією, тож цей щоденник допоможе вам зробити перші кроки на цьому шляху. Він містить багато вправ і технік, покликаних надихнути на глибокі роздуми жінок, які хочуть віднайти впевненість у собі й почуття власної гідності, щоб згодом підкорити світ.

Якщо ви хочете навчитися адекватно сприймати своє тіло, розірвати токсичні стосунки або пізнати і прийняти справжню себе, цей щоденник стане вашим надійним помічником у творенні здоровіших взаємин із собою.

Про авторку

Меґан Лоґан має понад двадцятирічний досвід консультування в різних закладах психічного здоров’я, зокрема в центрах реабілітації жертв домашнього та сексуального насильства, у хоспісі, також брала участь у програмі допомоги людям з розладами харчової поведінки. Протягом останніх десяти років має приватну практику, спеціалізуючись на питаннях, пов’язаних із травмами та насильством, розладами харчової поведінки, горем і втратами.

Цього року я буду… 52 тижні на те, щоб досягти поставлених цілей

(Тіффані Луїс)

 Цього року я буду… 52 тижні на те, щоб досягти поставлених цілей  (Тіффані Луїс)

Цей щоденник — ваш особистий путівник у реалізації найбільших досягнень. Протягом 52 тижнів ви визначите, що для вас найважливіше, поставите цілі й святкуватимете успіх.

Завдяки підказкам та запитанням, що містяться в цьому щоденнику, ви не зіб’єтеся зі шляху і станете тим, ким хочете бути.

Про авторку

Тіффані Луїс — професійний коуч, яка спеціалізується на когнітивних та поведінкових змінах. Вона проводить трансформаційний коучинг для окремих людей та груп, також її запрошують як спікера великі корпорації та ЗМІ. Вона є авторкою публікацій для SHAPE, Women's Health, The Huffington Post та Fox News.

Художня література

Гіпотеза кохання (Алі Гейзелвуд)

Гіпотеза кохання (Алі Гейзелвуд)

Олівія Сміт — біологиня, яка мріє не про романтичні стосунки, а про докторський ступінь. Але що робити, коли найліпша подруга не дає тобі спокою з отим коханням ні вдень, ні вночі? Звісно ж, знайти хлопця, який вдаватиме любчика. На цю роль годиться не абихто, а молодий і гарячий професор Карлсен: м-м-м, біологія, Стендфорд, поцілунки... Непоганий початок, погодьтеся! Олівія має чіткий план і не чекає від славного на всю кафедру Адама «Гедзя» Карлсена розуміння чи підтримки. Але після інциденту на великій науковій конференції Адам стає на її бік. І раптом дівчина помічає, що ї ї обранець не лише розумний, але й чуйний і врівноважений хлопець… із кубиками пресу (о боги!). Щойно маленький експеримент виходить з-під контролю, а теорія романтики розбивається на друзки, як Олівія розуміє: дослідження власного серця під мікроскопом буде складнішим за гіпотезу кохання!

Тут можна почитати уривок книги

Про авторку

Алі Гейзелвуд – народилася в Італії, жила в Японії та Німеччині, переїхала до Сполучених Штатів, щоб здобути ступінь Ph.D з нейробіології. Про її особисте життя відомо небагато – вона не розголошує справжнього імені, мешкає десь в США, з чоловіком і котами. «Гіпотеза кохання» – дебютний роман, який потрапив в перелік бестселерів NewYorkTimes та став найкращим любовним романом Amazon.

Іспанський любовний обман (Елена Армас)

Іспанський любовний обман (Елена Армас)

За чотири тижні Каталіна має бути на сестриному весіллі. А отже, має саме чотири тижні, щоб знайти супутника й шугнути до сонячної Іспанії, де невгамовна Каталінина рідня чекає на знайомство з її «американським бойфрендом». Маленька брехня мала б захистити безталанну дружку від спочутливих коментарів після розставання з колишнім, який уже не сам, зокрема й у списку запрошених. Допомогти зголошується красунчик Аарон Блекфорд — колега, із яким у Каталіни напружені стосунки (ох, як він її бісить). Відмовитися від Ааронової пропозиції та мати проблеми чи пристати на Ааронову пропозицію та мати проблеми? Та що, як він не доводитиме її до сказу поза роботою? І що, як удавати закоханих доведеться недовго?

Про авторку

Елена Армас — іспанська письменниця, авторка бестселерів The New York Times і безнадійна романтичка. Її дебютний роман «Іспанський любовний обман» отримав нагороду Goodreads Choice Award. З доброго почину редакцій Cosmopolitan, The Publisher’s Weekly, Bustle, Elle, Paste, Glamour, Business Insider, Buzzfeed та USA Today книжку вже читають 25 мовами світу. Права на екранізацію продані.

Ілюзія безпеки (Алам Румаан)

Ілюзія безпеки (Алам Румаан)

Це мала бути звичайна сімейна відпустка. Аманда з Клеєм та дітьми спланували ідеальні вакації у глухому куточку Лонг-Айленду. Гамірний Нью-Йорк залишився позаду, а розкішний орендований будинок у цьому райському місці обіцяв спокій. Аж раптом одного дня у двері Аманди та Клея постукали. На порозі стояло незнайоме подружжя. Охоплені панікою, вони розказали, що в місті стався блекаут, телефони та інтернет не працюють. Але чи варто Аманді та Клею довіряти цій парі? Що сталося у Нью-Йорку? Чи є будинок, ізольований від цивілізації, справді безпечним місцем для них? І чи в безпеці вони одне від одного? Що, як це ілюзія?

Про автора

Румаан Алам — сучасний американський письменник, автор кількох романів-сенсацій, які дістали схвальні відгуки від престижних The New York Times, New York Magazine, The New Yorker, The New York Review of Books, Bookforum і New Republic. Продюсерська компанія Higher Ground, заснована колишнім президентом США Бараком Обамою та Мішель Обамою, підписала контракт із Netflix на екранізацію роману за участі Джулії Робертс та Махершали Алі.

Поміж злодіїв  (Едрієнн Янґ)

Читацький клуб Різ Візерспун рекомендує

Поміж злодіїв  (Едрієнн Янґ)

Фейбл ніколи не забуде, як мати загинула під час невблаганної бурі, як тато кинув її саму на острові виживати поміж злодіїв та бездушних добувачів дорогоцінного каміння. Колись маленька на­лякана дівчинка, тепер горда й сильна донька моря, яка навчилася нікому не довіряти й завжди покладатися тільки на себе, вона не має куди вертатися, проте єдине, що рухає нею, — жага вибратися з цього клаптика суші, знайти батька й забрати належне. Дівчина звертається по допомогу до молодого торговця на ім’я Вест. Вона не здогадується, ким став її батько, та й Вест зовсім не той, ким видається. Але іншого шляху немає: разом їм доведеться пережити більше, ніж підступні шторми та помсти покидьків. Звісно, якщо вони обидва хочуть вижити в цій пригоді.

Про авторку

Едрієнн Янґ — авторка бестселерів за версіями The New York Times, USA Today та Indie list. Її книжки перекладено понад двадцятьма п’ятьма мовами, а «Поміж злодіїв» рекомендована до читання книжковим клубом Різ Візерспун. Янґ підтримує численні ініціативи з підтримки молодих авторів, включно з Fable Grant.

Дитячі книжки

«Тю!», - сказав їжачок (Сашко Дерманський)

«Тю!», - сказав їжачок (Сашко Дерманський)

Тю Колючий із радістю дослідив би річечку, але поки що він може тільки мріяти про мандри, сидячи на кладочці. Та одного дня роздуми Тю перериває Михась, якому терміново потрібно знайти бодай краплинку меду. Відтак у житті їжачка з’являється впевнений у собі ведмедик-дружбандит, кмітлива білочка-дружбандитка Лампочка і пригоди, від яких перехоплює дух.

А поки дружбанда досліджує бджіл, МЕДпункт і чужі оселі лісян, Зизаній Колючий, татко Тю, досліджує таких собі людяків. І одного разу не повертається з нічної вилазки... Разом із друзями Тю має знайти людяків і врятувати татка. Отак воно й буває: думаєш, пригоди закінчуються, а насправді вони лише починаються.

Люба Жу (Анастасія Лавренішина)

Люба Жу (Анастасія Лавренішина)

Одна казка волога й прохолодна на дотик, інша може зігріти, наче ковдра. Одна історія лопотить дощем, а інша — скрадається сутінками. Разом із допитливою Жу, героїнею цих історій, спробуй відшукати зниклі запахи, спіймати сніжинки очима та ніжно погладити Землю. Ця крихітка покаже, як можна любити і знаходити натхнення в кожній порі року. Життя напрочуд дивовижне, якщо дивитися на нього так, як це робить чарівна Жу, так, як це роблять усі діти, — щиро й захоплено!

Перша енциклопедія малюка (Ірина Мацко)

Перша енциклопедія малюка (Ірина Мацко)

«Дитина росте — і ставить батькам багато запитань. Бо ж усе так захопливо! І про все хочеться якомога швидше дізнатися. Але як зрозуміло та просто розтлумачити дитині всі-всі явища, що її цікавлять?

  • Навіщо ми дихаємо?
  • Хто малює на вікнах морозяні візерунки?
  • Навіщо тваринам хвіст?
  • Чому волосся сивіє?
  • Звідки зранку крапельки на траві?
  • Чому вода гасить вогонь?

Ця книжка — путівник для малечі великим та барвистим непізнаним світом. Вона відповість на запитання маленьких чомучок і допоможе батькам пояснити дитині речі, які заводять у глухий кут навіть дорослих».


Читати також