У видавництві ArtHuss вишла книга «Створення персонажів для індустрії розваг»

У видавництві ArtHuss вишла книга «Створення персонажів для індустрії розваг»

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

«Створення персонажів для індустрії розваг» — це надихаюче та інформативне дослідження того, як дизайнери розробляють концепції героїв та втілюють їх у життя.

Ця книга буде цікава як студентам, що тільки мріють створювати персонажів, так і професійним гейм-дизайнерам. Кожен із чотирьох авторів книги має практичний досвід роботи в індустрії ігор. Наприклад, Кеннет Андерсон — професійний позаштатний дизайнер персонажів із понад десятирічним досвідом роботи над відеоіграми, анімацією та ілюстраціями. Розділи книги також писали художники з візуального розвитку чи розкадровки, 2D-аніматор, розробник концепт-артів, які працювали у всесвітньовідомих студіях як Riot Games і Blizzard, тож мають можливість поділитися актуальними нюансами роботи.

«Створення персонажів для індустрії розваг» — візуально приваблива книга, що містить двадцять ґрунтовних розділів,  кожен з яких відтворює етапи гейм індустрії. Автори зосередилися на тому, щоб навчити дизайнера пристосувати свою роботу до індивідуальних потреб аудиторії, до особливостей медіа, маркетингу та виробництва, — і попри визначені рамки створювати динамічних, яскравих та оригінальних персонажів. Автори проведуть вас через усі процеси розробки та прийняття рішень. Що таке бриф та як правильно з ним працювати, як розвивати ідеї та знайти унікальний стиль або ж вписатися в уже існуючий, якщо є таке завдання, що саме робить дизайн якісним та впізнаваним.

У книзі «Створення персонажів для індустрії розваг» читачі:

  • Отримають уявлення про процес дизайну персонажів із точки зору індустрії розваг і про те, як створюються персонажі для мультфільмів, ілюстрації й відеоігор.
  • Прослідкують за думками професійних художників під час роботи над оригінальними брифами, продумування початкових ідей, створення ескізів, внесення правок і оформлення остаточного варіанту.
  • Дізнаються як художники реагують на коментарі клієнтів і враховують їх.

Книга надзвичайно практична, адже художники-автори створюватимуть персонажів безпередньо перед очима читача. Персонажі — це авантюрист, чарівник, дракон і школяр. Художники, які розробляють цих персонажів — Девон Кеді-Лі, Холлі Менгерт і Сесіль Карре. Ви побачите, як троє художників беруть одного персонажа та створюють його для різних платформ. Кожен художник матиме бриф, здійснить дослідження ідеї та ескізи, навчить читача самокритиці. Також книга містить відгук арт-директора, після якої слідує оновлений дизайн, остаточна презентація, фінальна оцінка художника та арт-директора. Це покроковий процес навчання, під час якого ви дізнаєтесь, що працює, а що ні, і чому.

Коментарі у книзі розповідають про проектування для різних платформ. Адже те, що створене для 2D-ілюстрації, може не підійти для анімації. Зворотний зв’язок дуже корисний, оскільки ви насправді побачите, як створюють персонажів для аудиторії індустрії розваг. Ви зможете застосувати поради до власної творчості і спробувати себе у царині дизайну персонажів, адже книга  «Створення персонажів для індустрії розваг»  наповнена безцінними порадами, експертними знаннями та порадами експертів.


Читати також