Звуки Києва в одній композиції: вийшов п’ятий випуск музичного тревел-шоу «Як звучить світ…Україна»

Як звучить світ…Україна

15 березня на YouTube-каналі «УкрЮтюбПроєкт» вийшов п’ятий довгоочікуваний випуск «Як звучить світ… Україна», присвячений столиці нашої держави, місту Київ. Авторам проєкту Наталі та Євгену Синельниковим разом з ведучим та композитором Євгеном Філатовим вдалося зібрати не тільки всім знайомі звуки, з якими у багатьох асоціюється столиця, а й ті, що презентують нашу країну музичному світу.

Київ – місто, до якого неможливо бути байдужим. Воно зачаровує, дивує, мотивує та вносить корективи у життя українців. Це галасливий мегаполіс, сповнений безліччю звуків, що характеризують ритм всієї країни. Але в ньому також є місця, куди можна втекти, і опинитися в атмосфері релаксу, умиротворення та почути вітер, шелест дерев та спів пташок. 

Для створення композиції Євген Філатов поєднав на перший погляд несумісні звуки міста. Це й етнічні мотиви вуличних музикантів, й електронна музика київських DJ-їв, і звуки пам’яток міста. В результаті їхнього тандему вийшов ритмічний трек, слухаючи який виникає асоціативний ряд, пов’язаний зі знайомими місцями міста.

«Київ – серце нашої країни, в якому цілодобово вирує життя навіть в умовах війни. Та чи знали ви, що можна почути його серцебиття, просто притиснувши руку, і відчути біт? У випуску я розкрию де, це можна зробити. А також буде багато інших цікавих місць та звуків, які для когось стануть нагадуванням приємних моментів з життя або мотивацією відвідати столицю»,

– поділився Євген Філатов. 

У випуску один з сюжетів присвячено ГО "Волонтерський рух "Толока", під керівництвом якого зібралися небайдужі українці для розборів наслідків російських обстрілів на благодійних засадах. Так київська молодь змінила розваги на добрі справи, але не втратила почуття ритму і любові до прекрасного.


Читати також