Шість порад щодо створення стіни-галереї картин у вас вдома

Купити картини

Арт Онлайн Україна - найбільша онлайн галерея з продажу живопису, де сотні художників пропонують купити тисячі картин, зараз пропонує вам познайомитися з правилами розвішування картин у вас вдома. Розглядаємо і застосовуємо модний сьогодні інтер'єрний прийом: стіна-галерея мистецтва. Купити картини - це важливо, але це ще не все. Правильно їх оформити і розташувати в вашому інтер'єрі - не просте, але дуже цікаве завдання!

В епоху Instagram, twitter, Pinterest - і навіть старого, доброго е-мейла ми звикли щодня бачити всілякі об'єкти для натхнення, які можуть допомогти оживити і урізноманітнити наш інтер'єр.

Все частіше початківці ентузіасти мистецтва і колекціонери обмінюються прекрасними образами своїх ретельно зібраних стін домашніх галерей. І якщо ви провели якийсь час в галереї або музеї, безсумнівно, ви побачите виставки, в яких різні види мистецтва ділять одні й ті ж стіни. Якщо вам симпатичний цей еклектичний погляд, ви перебуваєте в правильному місці, так як в статті ви знайдете кілька порад і підказок, які допоможуть вам створити цей вид домашнього декору.

Що таке «стіна-галерея»?

стна-галерея
Стіна-галерея має багато синонімів - художня развеска, арт-віньєтка, виставковий стиль - але якщо говорити просто, це означає стіну, де всі твори мистецтва висять пліч-о-пліч. Спочатку це був вплив французького «салону», щорічної виставки французької художньої академії, де роботи розвішувалися щільно поруч одна з одною, щоб можна було розмістити їх якомога більше. В даний час вибрані твори не повинні бути обмежені картинами; стіни галереї можуть включати в себе всі види арт об'єктів, від фотографій, принтів, до тривимірної роботи або навіть легких скульптур або інсталяцій.

Навіщо створювати стену-галерею?

стна-галерея
Для сьогоднішніх колекціонерів є багато переваг в презентації робіт таким чином. По-перше, це може служити можливістю висловити трохи своєї творчості і експериментувати з традиційними методами підвіски. Вибір творів, які говорять один з одним, будь то контент, кадрування або колір (наприклад, монохромна стіна). Щоб показати твори мистецтва, які зовсім відмінні один від одного, створення стіни-галереї - прекрасний спосіб показати вашу колекцію.

Я хочу створити стену-галерею, але з чого почати?

Для багатьох, перспектива повісити один твір, незалежно від його розміру, вже досить лякаюча - не кажучи вже про те, щоб повісити безліч творів мистецтва різних розмірів, дотримуючись ширини просвітів між творами, про які потрібно потурбуватися. Крім того, працюючи над створенням стіни-галереї можна легко скотитися в хаос і придушення, замість легкості і вишуканості. Але не бійтеся: щоб допомогти вам створити прекрасну презентацію ваших улюблених робіт, у нас є кілька надійних порад для обговорення, які охоплюють як практичні питання, так і естетичні ідеї.

стна-галерея

1. Виберіть фокус

Щоб гарантувати, що стіна не буде виглядати переповненій або клаустрофобной, виберіть один твір, який працюватиме як ваш «фокус» на стіні і буде служити «якорем» для інших частин. Це може бути просто найбільше твір, або робота з яскравими квітами або широкою рамою. Швидше за все, вам вже ясно, які твори ви хочете використовувати, щоб ваша стіна галереї оберталася навколо них. Тоді наша перша рада - забезпечте, щоб це фокусне полотно було розміщено на висоті очей. Це допоможе створити вам важливе відчуття рівноваги.

2. Складіть карту стіни

Істотним, для вашої стіни галереї є гідний загальний план. Хоча це може здатися не дуже творчим, важливо визначити, у якому розташуванні картини будуть працювати максимально виграшно. Це також допоможе вам організувати естетичний стиль вашої стіни. Після того як ви вибрали свій фокусний твір, наша друга зручна порада - створити свій макет розташування - це допоможе зробити процес розташування набагато простіше!

3. Перевірте, чи працюють картини разом?

Після того як ви зробили план, перенесіть його на стіну за допомогою паперових шаблонів. Це відмінний спосіб пограти з вашим дизайном, і якщо ви помітите стіну світлим олівцем або липкою стрічкою, ви можете створити простий план на стіні, який допоможе вам повісити картини. Це момент, коли потрібно покликати друга, а самому прикладати до стіни кілька творів пліч-о-пліч, щоб перевірити, чи дійсно вони працюють.

4. Не бійтеся використовувати доступний простір

Одним з найбільших переваг стіни-галереї є те, що ви можете використовувати вертикальний простір в своєму будинку, який часто пропускається при розташуванні картин. Це означає, що це відмінний спосіб, щоб представляти роботи в невеликих, іноді незвичайних місцях: подумайте о коридорах, проходах і арках. Будьте винахідливі в тому, де ви повісите цю галерею, і подумайте про використання просторів, які спершу не здаються зручними, щоб повісити художні роботи.

стна-галерея
5. Будьте сміливі!

Весь сенс стіни-галереї полягає в тому, щоб об'єднати ваші твори мистецтва в одному, захоплюючому колажі, що представляє всі ваші артистичні інтереси на порожній стіні. Ви можете сходити з розуму через монографії, захопитися фотографією або любити літографію; стіна галереї дозволяє комбінувати ці роботи на одній поверхні, тому не бійтеся бути сміливими. Змішуйте невеликі роботи з великими творами, це також може відмінно працювати.

6. І, нарешті: розвішуйте уважно

Ми рекомендуємо розміщувати картини не ближче 3-4 сантиметрів, даючи приміщенню дихати. Переконайтеся, що ви не повісили роботу занадто низько, так як це може викликати відчуття дисбалансу в кімнаті; найкраще почніть з рівня очей (з вашим фокусним твором) і звідти вгору, вниз і в сторони. Не забудьте використовувати рівень і схил, щоб переконатися, що все абсолютно прямолінійно, так як незграбний перекіс зруйнує всю композицію!

Всі галереї художників за прізвищами, в алфавітному порядку на сайті Арт Онлайн Україна

Удачі вам!


Читати також