КіноСереда в Будинку Кіно

КіноСереда в Будинку Кіно. Озброєні та небезпечні. Фільми конкурсу короткого метру СУК. Афіша Київ 2019

15 травня о 19:00 відбудеться Public talk з режисером та художником Миколою Рідним. У Червоній залі Будинку кіно покажуть перший епізод серіалу Миколи "Озброєні та небезпечні", а також його короткометражні фільми "Звичайні місця" та "Сірі коні".

Микола Рідний — автор фільмів, фотографічних серій, інсталяцій. Його роботи були показані на Венеціанській бієнале сучасного мистецтва, у Мюнхенській Пінакотеці сучасності, Центрі сучасного мистецтва та медіа в Карлсруе, Музеях сучасного мистецтва Лейпцигу та Варшави, фестивалі документального кіно у Касселі, Transmediale у Берліні, Docudays в Києві та на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Детальніше про фільми:

  • «Звичайні місця» 15`, 2015

П'ять публічних місць в центрі Харкова показують місто, що знаходилось на порозі війни, але уникнуло цієї трагічної долі та тепер живе мирним життям. Не знаючи контексту, практично неможливо уявити бійки з димовими шашками й бейсбольними бітами, публічні покарання та приниження, що відбувалися тут між прихильниками Майдану й Антимайдану. Все виглядає спокійно, але відлуння насилля дає про себе знати.

Фільм знаходиться в публічній колекції Пінакотеки сучасності в Мюнхені та медіатеці Neuer Berliner Kunstverein.

  • «Сірі коні» 38`, 2016

Сценарій засновано на протоколах допитів та історіях родичів маловідомого українського анархіста Івана Крупського – прадіда режисера фільму. Документально-постановочні епізоди присвячені парадоксальним періодам життя героя: керівництву повстанським загону, участі у громадянській війні 1917-1921 років, переховуванню від переслідування під виглядом радянського міліціонера, арешту та життю після ув’язнення. Розповідь про ситуації минулого відтворюється через дії героїв сьогодення: сучасних анархістів, співробітників нової поліції, студентів та робітників.

  • «Озброєні та небезпечні» 12`, 2018

Один з епізодів однойменного серіалу присвячений темі мілітаризації українського суспільства, а зокрема ставленню молоді до насильства та зброї. Головні героїні – художниці та феміністки примірюють на себе маскулінні рольові моделі ультраправих та розмірковують про майбутнє. Аналізуючи відносини повсякденного життя, Інтернету та кінематографу, фільм говорить про конфлікт світоглядів: емансипаційного та консервативного.

Загальний хронометраж фільмів 65 хв.

Вхід на подію вільний, але за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/Sp5HRcckiUt7bRpL6

Громадська організація «Сучасне Українське Кіно» або «СУК» — це об`єднання молодих кінематографістів, яке має на меті популяризувати українське кіно, шляхом виробництва та розповсюдження.

Де: Будинок кіно, вул. Саксаганського 6

Коли: 19:00

Вхід: вільний

 


Читати також