Стовпчики з бетону

Стовпчики з бетону

Якщо ви хочете збудувати новий паркан навколо свого будинку, присадибної ділянки або іншого об’єкта, вам неодмінно потрібні будуть стовпчики для опори. Краще за все обрати бетонні стовпчики. Вони міцні, витримують велике навантаження та мають тривалий термін експлуатації. Паркан із бетонними стовпчиками надійно захищатиме вашу приватну територію від чужих поглядів.

Де придбати бетонні стовпчики?

Великий вибір якісних бетонних стовпчиків, різних за розміром та іншими характеристиками, можна знайти на сайті https://ukfreewell.com.ua/ua/gbi/stolbiki-zabora-i-vinogradnikov.html. Тут представлені якісні товари компанії «Укфрівел» для будівельних робіт.

Для зручності покупця на сайті створений фільтр, що дозволяє швидко відсортувати весь асортимент товарів Ukfreewell за різними характеристиками: тип виробу, довжина, ширина, товщина, а також вага. Це дозволить швидко обрати стовпчик, який підійде саме для вашої огорожі.

Вам потрібна допомога з вибором? Тоді швидше телефонуйте за одним із номерів, що вказані на сайті – менеджер компанії відповість на всі ваші запитання та допоможе вам із вибором. На сайті також можна замовити доставку в будь-який регіон України.

Переваги бетонних стовпчиків

Бетон – це один із найпоширеніших будівельних матеріалів. Стовпчики з бетону мають низку плюсів:

  • стійкість до вологи;
  • стійкість до зміни температури та впливу сонячних променів;
  • не піддаються корозійним процесам та іржі;
  • можуть мати різний дизайн: стовпчики бувають не лише квадратні або прямокутні, а й круглі; за бажанням можна замовити виготовлення бетонного стовпчика у вигляді колони – це зробить ваш паркан ще оригінальнішим;
  • можна встановлювати на будь-якому ґрунті;
  • тривалий термін експлуатації;
  • висока міцність.

Які бувають бетонні стовпчики?

Виробники будівельних матеріалів пропонують бетонні стовпчики різної форми (круглої або багатогранної), а також різної структури: збірні чи монолітні. Крім цього, стовпчики відрізняються за способом кріплення. Для цього можуть використовуватися:

  • металеві петлі;
  • дерев’яні бруски;
  • спеціальні поздовжні пази.

Вибір способу кріплення залежить від особливостей самого паркану. Якщо він буде зроблений із бетонних блоків, тоді краще обрати стовпи з пазами. Для дерев’яної огорожі краще підходять стовпчики із заставними брусками. Моделі з металевими петлями ідеально підійдуть для паркану з металу, полікарбонату або профнастилу.

Бетонні стовпчики – це практично універсальний будівельний матеріал. Його можна компонувати з різними видами огорож. Найчастіше для виготовлення стовпчиків використовується якісний бетон марки М-200. До бетону можна додавати різні речовини, що підвищуватимуть його міцність, морозостійкість тощо. Для збільшення міцності стовпчиків їх піддають обробці гідротермальним способом.

Деякі моделі армуються дротом завтовшки від 4 міліметрів. Бетонні стовпчики легко кріпляться до паркану, утворюючи єдину конструкцію, що легше протистоїть механічному навантаженню та протидіє вітру.

Усередині бетонного стовпчика може бути осердя з арматури або металевої труби. Крім цього, всередині бетонного стовпчика можна сховати проводи для сигналізації, освітлення або роботи воріт, що відчиняються автоматично.


Читати також