Вибираємо меблі для квартири. Основні правила

меблі для квартири

Коли ремонт закінчено, приходить час зайнятися обстановкою квартири. Це завдання непросте, що вимагає серйозних витрат. Тому до вибору меблів потрібно підходити ретельно і серйозно.

Вирішивши змінити всі меблі, ви, напевно, вже придивлялися нові варіанти на сайті 44std.com.ua.

Складніше, якщо деякі предмети обстановки вирішено залишити. Тоді потрібно буде доповнити інтер'єр будинку, підшукавши найбільш поєднувані з ним нові рішення.

На що орієнтуватися при покупці

Завжди потрібно пам'ятати, що меблі купуються на тривалий період. Тому поспіх у цьому питанні може дорого обійтися.

Вирушати в торговий центр потрібно тільки тоді, коли врахували всі свої очікування від майбутнього інтер'єру, серед яких головними є:

  • стиль;
  • кольорова гама;
  • функціональність кожного предмета.

Вирішіть одразу, в якому стилі хочете обставити кожне конкретне приміщення. Відштовхуючись від цього, вибирайте меблі - будь це гарнітур, набір або окремі предмети.

Кольорова гама оббивки не повинна дисонувати з кольором стін приміщення, підлогового покриття або штор.

Функціональність теж важлива, особливо якщо житловий простір невеликий. Тут кожна меблева одиниця повинна використовуватися максимально ефективно.

Меблі повинні відповідати стилю оздоблення приміщень. Куплена заздалегідь, вона може внести дисонанс у загальну концепцію майбутнього інтер'єру. Тому спочатку потрібно вибрати стиль і замовити дизайн-проект. А потім укласти з надійною компанією договір на виконання ремонту «під ключ». Тоді всі дизайнерські ідеї будуть реалізовані абсолютно точно. А у вас буде час вдумливо підійти до питання вибору меблів, що ідеально вписуються в оновлені приміщення.

Є кілька правил, які можуть полегшити вам «муки вибору»:

  • Зовнішній вигляд меблів. Якщо вони не викликають у вас інтересу або відверто не подобаються, не варто витрачати час на розгляд цього варіанту.
  • Якщо зовні меблі сподобалися, потрібно розглянути їх функціональність із точки зору вашої конкретної ситуації.
  • Наприклад, якщо квартира велика, і ви плануєте покупку декількох шаф, то можна не особливо чіплятися до обсягу кожного окремого сховища речей.
  • Якщо ж квартира маленька, а речей багато, то в одну шафу має поміститися все. Тому подумайте, чи зможете ви розмістити все необхідне в цій конкретній шафі. Подивіться, скільки в ній поличок, ящиків, чи є антресольні секції.
  • Доступ до речей, які зберігаються у вас вдома, повинен бути вільним. Якщо зі старими меблями у вас виникали проблеми, врахуйте конструкційні недоліки, які були причиною незручностей.

Наступна важлива вимога - якість меблів. Дізнайтеся, які матеріали використовувалися для їх виготовлення.

  • Якщо ви можете дозволити собі натуральну деревину, то це кращий варіант як в плані краси, так і екологічності.
  • Якщо ж кошти обмежені, то придивіться до меблів з МДФ або ДСП. Вони цілком доступні і відрізняються задовільною якістю.

Меблева фурнітура

Навіть якщо ви купуєте не дуже дорогі меблі, фурнітура повинна бути якісною. Від неї залежить функціонування всієї конструкції.

На нашому ринку зустрічається фурнітура китайського, німецького, польського та італійського виробництва. Європейська продукція - більш надійна.

меблі в квартиру

Ціна

Це питання потрібно вирішити заздалегідь. Можливості вашого вибору значною мірою залежать від бюджету.

Добре, якщо ви можете не думати про гроші та купувати будь-які предмети обстановки. Навіть якщо це не так, варто попередньо провести невелике дослідження, відвідавши різні торгові центри. Подивіться каталоги, які там пропонують, адже в торговому залі ніколи не виставляють усе. Можливо, ви знайдете потрібний вам варіант за нижчою ціною.

На чому ще варто загострити увагу

Неважливо, забираєте ви меблі зі складу самостійно чи вам їх привозять додому, зверніть увагу на таке:

· чи не пахнуть вони вогкістю (особливо м'які меблі) або не видають різкий запах лаку;

· наскільки акуратно прострочена оббивка, чи не стирчить де-небудь наповнювач;

· чи немає сколів, тріщин, бульбашок на поверхні меблевих фасадів;

· чи всі кромки оброблені шпоном;

· чи добре прилягають дверцята, чи немає перекосів;

· чи не скриплять меблі, чи не хитаються при установці.

Випробуйте механізми і фурнітуру

Механізми не повинні заклинюватися - дверцята легко відкриваються-закриваються, диван без проблем розкладається і збирається.

Якщо купуєте збірні меблі, не приймайте роботу, не оцінивши якість збірки майстрами компанії-продавця.

Стільці, ліжка і дивани підлягають обов'язковим «випробуванням». Посидьте на них і навіть полежіть - так ви зрозумієте, чи зручні вони будуть особисто для вас і членів вашої сім'ї.


Читати також