24-07-2021 Мистецтво 295

Музика для гарного настрою

Музика для гарного настрою онлайн

Пропонуємо вашій увазі добірку пісень за останні 90 років для гарного настрою.

Big Rock Candy Mountain (1928)

Наш шлях почнеться з 20-х років. Пісня, що створена Гаррі Маклінтоком у 1928 році перед Великою депресією. Ця фолк-пісня розповідає історію волоцюги у пошуках раю. Її виконувало багато музикантів, серед яких і Том Уейтс, вона грає у фільмі «О, де ж ти, брат?». Найкращим є виконання Берла Айвза.

Let's Do It (Let's Fall In Love) (1928)

Чудова гра слів Коула Портера і неперевершене виконання Елли Фіцджеральд подарували нам цю радісну пісню.

Accentuate the Positive (1944)

Джонні Мерсер, який отримав чотири Оскари за свої пісні, написав одну з найоптимістичніших пісень усіх часів. Вона була записана 4 жовтня 1944 року (ця версія звучить у фільмі LA Confidential), потім Мерсер пояснив, що фраза з’явилася під час його розмови з рекламним агентом. «Нічого собі, це чудова фраза!», – згадував він пізніше. Музику написав Гарольд Арлен, а пісню виконували різні музиканти, у тому числі Бінг Кросбі, Сем Кук та Арета Франклін.

I got a woman (1954)

"Що таке душа? Це як електрика – ми не знаємо, що це, але ця сила здатна освітити кімнату", – сказав Рей Чарльз. Цими словами він міг би описати свою пісню I got a woman.

Day-O (1956)

Одна з найпопулярніших пісень п’ятдесятих від незрівнянного Гаррі Белафонте.

Reet Petite (The sweetest girl in town) (1957)

Джекі Вілсон міг би також пробратися у цей список з Your Love Keeps Lifting Me Higher and Higher, але його приголомшлива пісня про любов з першого сольного альбому Reet Petite заслуговує на це місце. Reet Petite вдруге стала хітом у 1986 році, коли вийшов кліп на цю пісню з пластиліновою анімацією.

La Bamba (1958)

Оригінал від Річі Валенса або версія вісімдесятих від Los Lobos – ця пісня у будь-якому разі захоплива та весела.

Rawhide (1958)

Френкі Лейн був першим з цією ковбойською піснею, що написана лауреатом кількох Оскарів Недом Вашингтоном та Дмитром Зиновійовичем Тьомкіним. Пісня грає у серіалі "Rawhide", окрім того, одразу згадується жартівлива версія у виконанні братів Елвуд, Дена Акройда та Джона Белуші у фільмі "Брати Блюз".

Oh, Pretty Woman (1964)

Драйвовий біт, знайомий усім, що є знаковим у кар’єрі Роя Орбісона і захоплює вже з перших секунд, ще до початку слів. Пісню було написано у співавторстві з Біллом Дісом у 1964 році у пам’ять про першу дружину Орбісона, Клодетт, з якою він розійшовся, а з часом поновив стосунки.

Feeling Good (1965)

Пісня Ніни Сімон якнайкраще підходить для підняття настрою. Цю пісню ви можете знайти за кавером Muse, її написали Ентоні Ньюлі та Леслі Брікасс для мюзиклу "The Roar of the Greasepaint – The Smell of the Crowd".

I Got You (I Feel Good) 1965

У першій версії пісні Джеймса Брауна не було гітари. Під час перезапису Браун вирішив додати гітару, трохи більше саксофона Масео Паркера та зробив свої вигуки більш виразними. Чудово звучить, чи не так?

I'm a believer (1966)

Усі гріхи Ніла Даймонда прощені, тому що він написав цю класичну, щасливу пісню про любов, яку найкраще виконали The Monkees.

Summer In The City (1966)

Пісня Lovin Spoonful's "Summer in the City" наповнена музикою, що пульсує, та запальною лірикою. На цю пісню було записано багато каверів, найвідоміший з яких виконав Джо Кокер.

What a Wonderful World (1967)

Ця пісня, що сповнена оптимізму та терпимості, була відхилена Тоні Беннеттом. Її написав Боб Тіле для Беннетта, але після його відмови пісня була записана Луї Армстронгом. Геній труби, що винайшов скет, наповнив пісню власним звучанням, яке резонує з музичним світом вже чотири десятиліття.

Ain't no Mountain High Enough (1967)

Ця заявка про непорушну любов стала першою співпрацею Марвіна Гейя та Таммі Террелл. Хоча їхнє партнерство було платонічним, ця харизматична пара встигла записати разом три альбоми. (Террелл померла від пухлини головного мозку у віці 24 років). Ця надихаюча пісня стала хітом ще й у виконанні Дайани Росс.

Here Comes The Sun (1969)

Одна з найкращих пісень Бітлз про те, що довга, сувора зима рано чи пізно закінчиться і все буде добре.

Sir Duke (1976)

Свято музики від Стіві Вандера. Пісня написана, аби вшанувати джазового піаніста і керівника джаз-оркестру Дюка Еллінгтона. Якщо ви хочете більше позитивної музики Стіві, послухайте You Are The Sunshine of My Life.

Mr Blue Sky (1977)

Джефф Лінн написав цю запальну пісню у швейцарських Альпах, намагаючись вигадати світовий хіт для нового альбому Electric Light Orchestra. Після двох тижнів похмурої погоди на радість Джеффу та нам визирнуло сонце.

Three Little Birds (1977)

Друг Боба Марлі Тоні Гілберт згадував про написання цієї пісні: "Боб надихався усім, що його оточувало, він був у захваті від життя. І я пам’ятаю трьох маленьких пташок, канарейок, що сиділи на підвіконні на Хоуп Роуд".

Lovely Day (1977)

Музика, з якої потрібно розпочинати день, від Білла Вітерса, у минулому – звичайного слюсаря, що зміг розтягнути слово «день» на 18 секунд.

Are You Ready For Love (1979)

Пісня з автомата Донкі Конг, можливо, була більш позитивною, але в оригіналі її виконує Елтон Джон.

Celebration (1980)

Пісня вічного свята життя у виконанні Kool & The Gang.

You Make My Dreams Come True (1981)

Щаслива пісня про любов від Hall & Oates широко відома та часто зустрічається у різноманітних телешоу, серіалах та у кіно.

Start Me Up (1981)

Пісня, що пробуджує бажання потанцювати, але слід пам’ятати, що ніхто не рухається так, як Мік Джаггер.

Sweet Dreams (Are Made Of This) (1983)

Знакова пісня Eurythmics розповідає про те, що у кожного з нас свої смаки та бажання, які ми намагаємось втілити.

If I had a boat (1987)

Добра пісня, що сповнена цікавих та смішних образів, у стилі кантрі Лайла Ловетта, натхненна дитячими спогадами.

Live Forever (1994)

Ця пісня написана Ноелем Галлахером у відповідь на гнітючу гранж-музику початку дев’яностих. Дана композиція – радісна ода, просте щастя від того, що ти живий.

Beautiful Day (2000)

Надихаюча лірика про "чудовий день, який не варто відпускати".

Accidentally in Love (2004)

Композиція Counting Crows написана для другого мультфільму про Шрека. Пісня про те, що насправді можна закохатися хоч у огра, хоч у віслюка, та в кого завгодно.

Call Me Maybe (2012)

Карлі Рей стала відомою миттєво, коли випустила дану пісню влітку 2012. Як не сумно було читачам газети The Guardian, проте даний вірусний трек Карлі Рей Джепсен все ж було названо найкращою піснею 2012 року.

Happy (2013)

І як не завершити цю добірку піснею, що називається "Щасливий". Те, що треба у міжнародний день цього самого слова.


Читати також