Найпоширеніші міфи про догляд за шкірою влітку

Як доглядати за шкірою влітку. Міфи про догляд за шкірою влітку

Міф №1: відмова від УСЬОГО відлущуючого у догляді

Відлущуючі косметичні засоби, як наприклад, важкі кислотні пілінги чи проведення дермабразії – це, звичайно, занадто для спекотних літніх днів, адже таке втручання може спричинити небажану пігментацію шкіри. Проте легкі кислотні тоніки, з невеликою концентрацією мендальної або саліцилової кислоти навпаки будуть сприяти оновленню шкіри, особливо якщо ця шкіра жирна, схильна до висипань чи дерматозу. Для людей з проблемною шкірою кислоти виступають профілактикою запальних процесів, підкислюючи pH шкіри на регулярній основі.

Запам’ятаймо! Влітку не треба боятися використовувати кислоти, варто лише правильно їх підібрати, а саме:

  • м’які всесезонні пілінги
  • полігідроксікислоти (лактобіомна, янтарна, феролова кислоти)
  • ензимні пудри
  • маски, у складі яких є кислоти.

А ось засоби з великою концентрацією кислот варто залишити на осінь-зиму, коли сонце менш активне.

Міф №2: вітамін С спричиняє пігментацію

Існує думка, що використання косметичних засобів, у складі яких є аскорбінова кислота, спричиняє пігментацію і тому варто відмовитися від будь-чого з вітаміном С під час літнього періоду.

Запам’ятаймо! Аскорбінова кислота дійсно може спричинити почервоніння шкіри, АЛЕ тільки за умови високої концентрації вітаміну С у його кислій, нестабільній формі, а саме 20-30%. Аскорбінова кислота такої концентрації сама по собі може мати відлущуючий ефект та викликати подразнення, проте коли йдеться про засоби, що являють собою коктейлі різних діючих речовин, серед яких є і вітамін С, то це цілком безпечно та ефективно в тому числі влітку.

Міф №3: всі SPF засоби – жирні та липкі, тому їх використання влітку неодмінно є дискомфортним

Дійсно, SPF засоби з високим ступенем захисту від сонця здебільного представлені у формі кремів чи лосьйонів, проте лише цим косметичний ринок не обмежується. Зверніть увагу на мінеральні пудри у складі яких є оксид цинку та діоксид тітану! Це чудовий вибір для людей з жирною шкірою, для тих, хто не хоче перевантажувати обличчя рідкими та гелеподібними засобами у спекотну пору. До того ж SPF, як відомо, потрібно оновлювати декілька разів на день, тож пудра чи спрей – зручний та компактний варіант.

Запам’ятайте! Під час тривалого перебування на сонці, наприклад на пляжі, для захисту тіла найкраще підійдуть креми та лосьйони, проте для обличчя, як на відпочинку, так і в умовах міста, варто використовувати мінеральні пудри з оксидом цинку та діоксином титану, а також сонцезахисні спреї, вкупі з сонцезахисними окулярами та капелюхом з широкими полями.

Міф №4: влітку весь догляд треба змінювати

Як було зазначено вище, влітку слід відмовитися від серйозних процедур у догляді, як то кислотні пілінги з високою концентрацією кислоти та використання ретиноїдів, сприяють фоточутливості шкіри. Також влітку ми зазвичай переходимо на більш легкі текстури. Як правило це стосується нормального типу шкіри, з помірним виробленням себума: в холодну пору шкіра стає сухішою та потребує більшого зволоження, ніж влітку, коли шкіра навпаки схильна до жирності.

Запам’ятайте! Як правило, у людей з себодефіцитною шкірою сухість та стягнення присутні в будь-яку пору року, так само як і для жирної шкіри використання легких текстур є регулярним впродовж 12-ти місяців. Тож влітку не варто викидати з полички весь арсенал «зимового» догляду, варто лише зменшити концентрацію кислот та ретиноїдів.

Олена Сінотова


Читати також