16-08-2021 Розваги 29923

Найбільш цікаві та незвичайні музичні інструменти

Найцікавіші і незвичайні музичні інструменти. Від терменвокса до глюкофона

Коли ми починаємо згадувати музичні інструменти, то найпершими спадають на думку гітара, піаніно, барабани. Насправді людство винайшло доволі багато музичних інструментів, про які ви навіть не чули, але ми згадаємо про них у цій статті.

Терменвокс

Цей музичний інструмент був винайдений ще у 1928 році. Його творець - Лев Термен. Насправді ви, напевно, чули, як грає терменвокс, оскільки його часто використовують при зйомці старих фільмів жахів. Цей інструмент не знайшов популярності. Щоб грати на терменвоксі, потрібно лише змінювати відстань між його антеною та власною рукою. Таким способом змінюється висота звучання.

Банджолеле

Ось ще один інструмент, який так і на набув популярності. Він являє собою мікс банджо та укулеле. Також його можна уявити як міні банджо з чотирма струнами замість п’яти. Незручність банджолеле міститься в тому, що на ньому доволі складно грати людям із великими руками. Можливо, саме це і стало причиною його низької популярності, хоча звуки, які видає інструмент, досить приємні.

Омнікорд

Також міг стати популярним, але не став. Хоча грати на цьому інструменті доволі просто, він особливо добре підходить для навчання початківців. Створений омнікорд у 1981 році. Для того, щоб грати на ньому, потрібно поєднувати удари по металевій пластині разом із натисканням потрібної кнопки (визначеного акорду).

Баритон-гітара

Вона видає звуки набагато нижчі ніж більш відомі гітари. Наразі цей інструмент здебільшого використовують тільки під час звукозапису, для надання особливого, дуже насиченого забарвлення гітарній музиці.

Глюкофон

Цей інструмент має дуже цікаву назву, але не менш прикметний і він сам. Музика, створювана ним, приємна. Візуально глюкофон нагадує барабан. Він складається з двох чаш, кожну з яких можна настроїти. Одна з чаш має спеціальний резонуючий отвір, а на іншій розташовані “язички” як у справжнього барабана. Певний час цей інструмент був досить поширений серед вуличних музик, але його статус так і не закріпився.

Клавітара

Це суміш синтезатора та гітари за формою. Найбільшою перевагою клавітари є її компактність. На жаль, вона теж не стала популярною, хоча для цього, здається, були всі умови.


Читати також