Кілька способів зупинити випадіння волосся

Як зупинити випадіння волосся у чоловіків та жінок

Зміна раціону харчування, зниження стресу і відвідування лікаря - це лише деякі з тих заходів, які жінки та чоловіки можуть ужити для запобігання облисінню. Читайте далі, щоб дізнатися більше.

Слідкуйте за харчуванням

Звички здорового харчування можуть робити дива для росту більш густого й міцного волосся: білок, що знаходиться, наприклад, у сої, підтримує його ріст, а горіхи й насіння містять вітамін Е і корисні жири, щоб забезпечити ваше волосся олією, яка йому необхідна, аби залишатися м'яким і здоровим.

Пийте багато води

Приблизно 25 відсотків ваших волосяних фолікул складаються з води, і коли ви зневоднені, нові фолікули можуть бути слабкими.

Уживайте вітаміни

Щоб запобігти облисінню, отримуйте достатню кількість вітамінів з добре збалансованої дієти. Вітамін А регулює синтез ратинової кислоти у волосяних фолікулах. Вітамін В допомагає знизити рівень стресу, який сприяє втраті волосся, а вітаміни С, D і Е підтримують у вашому організмі необхідні поживні речовини, потрібні для гарного здоров'я.

Отримайте консультацію експерта

Запитайте дерматолога про те, як запобігти випадінню волосся, і лікар порадить, що вам робити, аби уникнути проблеми. Перший крок - ваш дерматолог повинен зрозуміти, що може бути причиною і що з цим робити. Він поцікавиться у вас про ліки, які приймаєте, які засоби для волосся використовуєте, а також про сімейну спадковість.

Уникайте «гульок» та інших вузьких зачісок

Будьте обережні, якщо ви є шанувальником жорстких укладок, наприклад, «чоловічі гульки». Ці зачіски можуть призвести до стану, відомого як тракційна алопеція - випадіння волосся, що виникає, коли воно надто затягнуте.

Керуйте стресом

Високий рівень стресу може призвести до численних медичних станів, пов'язаних із випадінням волосся:

  • відмирання телогена (стан, який виштовхує волосся з голови);
  • трихотиломанія (бажання людини висмикнути волосся зі шкіри голови);
  • гніздова алопеція (коли ваша імунна система атакує волосяні фолікули).

Відмовтеся від паління та вживання алкоголю

Загальновідомо, що паління і вживання алкоголю можуть нашкодити нашому тілу, але ви, можливо, не знали, що ці звички негативно впливають і на волосся. Існує список (який постійно зростає) досліджень, які доводять: куріння й алкоголь можуть бути додатковою причиною випадіння волосся.


Читати також