06-02-2022 Мистецтво 389

Що подивитися, якщо любиш «Твін Пікс»

Твін Пікс поради

Ви подивилися третій сезон «Твін Пікса» і не знаєте, як далі жити? Вихід є! Ми пропонуємо список із 10 непоганих серіалів, що, хоч і не зможуть дати вам ту саму гаму емоцій, але все ж таки намагатимуться замінити геніальне творіння Девіда Лінча. Вони неодмінно припадуть до смаку любителям маленьких містечок, прекрасних пейзажів, містики й головоломок, над якими доведеться ґрунтовно розкинути мізками. Приємного перегляду!

Сосни / Wayward Pines

Сосни / Wayward Pines

Агент секретної служби Ітан Берк приходить до тями на якомусь звалищі в добряче пом'ятому вигляді. Діставшись житлових будинків, він розуміє, що опинився в місті під назвою Вейорд Пайнс, куди він був відправлений на пошуки двох зниклих агентів ФБР. Гостинне на перший погляд містечко більше схоже на якесь ТВ-шоу — скрізь понатикані камери, місцеві жителі говорять дуже дивні речі, а зв'язуватися із зовнішнім світом не дозволено й смертельно небезпечно.

Убивство на пляжі / Broadchurch

Broadchurch

У тихому приокеанському містечку вбито 11-річного школяра. За справу беруться офіцер місцевої поліції Еллі Міллер і детектив Алек Харді, який нещодавно прибув до міста. У детективів взаємна ворожість, але вони обоє мають намір вирішити загадку вбивства. Коли новина про злочин розлітається містом, запускається ланцюгова реакція, що приверне до Бродчерча увагу всієї країни, витягаючи на світ Божий місто, його мешканців і його секрети.

Свято травня / Mayday

Mayday

Маленьке ідилічне англійське містечко Стоувілд відзначає "Mayday" - старовинне язичницьке свято весни. І треба ж такому трапитись — саме цього дня зникає юна дівчина, яка має стати «Королевою травня». Ця подія вражає все містечко, усі жителі включаються в пошуки школярки, але довіряти один одному стає набагато складніше.

Таємниці й брехня / Secrets and Lies

Таємниці й брехня / Secrets and Lies

Головний герой, глава сім'ї й батько двох дочок Бен Кроуфорд під час ранкової пробіжки знаходить у лісі труп сусідського п'ятирічного хлопчика. Він негайно повідомляє про те, що трапилося, до поліції, але замість подяки за сприяння отримує звинувачення у вбивстві дитини. При цьому ніхто з близьких не вірить у його невинуватість.

Медоуленд / Cape Wrath

Cape Wrath

Медоуленд — місто, куди привозять осіб, які включені в програму захисту свідків. Сімейство Броганів - батько, мати, дочка й син, - намагаючись втекти від свого минулого, переїжджають до Медоуленду. Мальовниче й позбавлене злочинності містечко спочатку здавалося ідеальним місцем, де можна було почати нове життя, але новачки невдовзі розуміють, що втекти від минулого набагато важче, ніж вони очікували.

Гравіті Фолз / Gravity Falls

Гравіті Фолз / Gravity Falls

Близнюків Мейбл і Діппера силоміць відправляють на все літо до дядечка Стена в глухе містечко Гравіті Фолз. Під час однієї з вилазок у ліс Діппер знаходить загадковий щоденник із попередженнями про те, що з Гравіті треба тікати, бо все місто — зосередження аномалій, у якому живуть гноми, інопланетяни, монстри, мандрівники в часі та інші страшні й небезпечні чудовиська. Ну як тепер двом бешкетникам відмовитися від канікул у такому неймовірному місці?

Що лишиться після тебе? / What Remains

Що лишиться після тебе? / What Remains

Новосели, які переїхали до нового п'ятиквартирного будинку, виявляють труп попередньої власниці Меліси Янг, яка зникла два роки тому. За справу береться місцевий детектив Лен Харпер, відомий своїм професіоналізмом і діловою хваткою. Лен не сумнівається в успіху справи, але той факт, що ніхто з мешканців за два роки не помітив зникнення сусідки й не відчув запаху розкладання, насторожує навіть його.

Таємниці міста Ен

Таємниці міста Ен

На в'їзді в маленьке тихе місто сталася ДТП: судячи з усіх зовнішніх ознак, якийсь Шацький на своєму «геліку» збив підлітка Аліка, загального улюбленця. Принаймні, труп юнака знайшли поряд із автомобілем. Проте, після того, як у легенях загиблого виявляють озерну воду, початкова версія про ДТП відкидається. І стає зрозуміло, що вбивця - хтось із своїх.

Щасливе місто / Happy Town

Щасливе місто / Happy Town

Жителі містечка Хеплін, штат Міннесота, впевнені, що вони живуть у ідеальному місті - усі сусіди знають один одного в обличчя, на дорогах немає заторів, на вулицях - сміття, і навіть повітря в цьому місті особливе - манить ароматом свіжої випічки, що доноситься з місцевої пекарні. Ідилію порушує страшне вбивство, що розкриє похмурі таємниці минулого Хепліна.

Убивство / The Killing

Убивство / The Killing

Досвідченому детективові з відділу розслідування вбивств Сарі Лінден дають останню справу перед виходом на пенсію. На місці злочину знайдено закривавлену жіночу футболку й кредитну картку. Незабаром після цього з розташованого неподалік озера дістають автомобіль, у багажнику якого знаходять труп дівчини. Спочатку підозра поліції падає на хлопця загиблої, але в ході розслідування Лінден починає розуміти, що розгадка лежить набагато глибше, ніж може здатися на перший погляд.


Переклала Світлана Стрельчук


Читати також