08-02-2022 Розваги 116

Критики тепло зустріли новий фільм «Смерть на Нілі»

Смерть на Нілі 2022 новини

Нова картина Кеннета Брани «Смерть на Нілі» ось-ось дебютує у кінотеатрах та занурить глядачів у нову версію пригод легендарного детектива Еркюля Пуаро, якого грає сам режисер.

Стрічка мала вийти на екрани ще в листопаді 2019 року, але прем'єру кілька разів відкладали через пандемію, а також перешкодою став сексуальний скандал з Армі Гаммером. І все ж таки тепер «Смерть на Нілі» побачить широка аудиторія, а деякі критики вже встигли оцінити сюжет і поділилися своїми враженнями.

Загалом відгуки виявилися прихильними і багато хто вважає стрічку навіть більш вдалою, ніж «Вбивство у Східному експресі». Наводимо деякі.

Видання Screen Rant: «Смерть на Нілі» — солідний фільм, який виділяється своєю таємницею, що інтригує, і тим, як він дає персонажам передісторію, змушуючи глядачів з підозрою ставитися до кожного з них у якийсь момент оповіді».

Видання Collider: «Брана не дозволяє своєму глядачеві відчути ту гордість, яку Пуаро зазвичай відчуває під час розкриття такого типу справ. Навпаки, він змушує аудиторію відчути нечестиву відразу до людства у найгіршому його прояві».

Видання Empire: «Вийшло краще, ніж «Вбивство у Східному експресі», і цього достатньо, щоб відволікти від проблем з кимось з акторів і надто очевидної залежності від візуальних ефектів».

Схоже, фільм «Смерть на Нілі» виявився справді вдалим, поєднавши незмінну проникливість Пуаро з його новим сприйняттям деяких людських якостей.

Нагадаємо, в українському прокаті стрічка стартує 10 лютого.


Читати також