15-02-2022 Розваги 135

Девід Фінчер відреагував на заміну фіналу «Бійцівського клубу» у Китаї

Девід Фінчер 2022

У світі кіно постійно відбуваються скандали, що привертають увагу. Одним із останніх і обговорюваних стала ситуація, що трапилася в Китаї з культовою стрічкою 90-х «Бійцівський клуб», знятою режисером Девідом Фінчером.

Заснована на однойменному романі Чака Поланіка, картина була придбана стрім-сервісом Tencent Video, який раптово змінив кінцівку на зовсім іншу.

Для тих, хто не в курсі ситуації, розповідаємо: китайські фанати стрічки були неприємно здивовані, коли замість оригінального фіналу їм було представлено скрін з текстом, який розповідав про те, що проект «Мейхем» та всі його учасники були заарештовані, а Тайлер Дерден був відправлений до психіатричної клініки, де провів наступні 13 років.

Скандал швидко розрісся, і Tencent звинуватили у цензурі та «творчому вандалізмі», після чого стрімінг повернув на платформу фільм в оригінальному виді.

Девід Фінчер, який зняв фільм далекого 1999 року, відреагував на те, що сталося в недавньому інтерв'ю для видання Empire.

Ось що сказав 59-річний постановник. «Якщо вам не подобається фільм, навіщо ви купували права на його показ? Не розумію сенсу у подібних речах. Тобто вони просто взяли такі: „О-о! Круто, якщо фільм з такою назвою буде в нашому каталозі... але ми зробимо з нього зовсім інше кіно!” Чортовому фільму вже 20 років, і він має відповідну репутацію».


Читати також