24-02-2022 Розваги 229

​Літаючі кораблі із фіналу «Uncharted​» виявилися майже справжніми

​Літаючі кораблі із фіналу «Uncharted​»

Творці фільму постаралися використати максимум практичних ефектів.

У фіналі фільму "Uncharted: Незвідане" головні герої борються з антагоністами на борту двох стародавніх кораблів, які в якийсь момент підіймаються в повітря. Ці кораблі були реальнішими, ніж можна подумати.


Для фінальних сцен, розповідає режисер Рубен Флейшер у інтерв'ю Polygon, вирішили максимально використати практичні ефекти. Справжній літаючий корабель таки не побудували, але були відтворені всі його фрагменти.

Цілий корабель ми ніколи не збирали. Через його розміри ми збудували фрагменти корабля, що використовувалися в різних частинах сцени. Насправді декорації корабля складаються десь із п'яти частин, на кожній з яких ми знімали те, що було потрібно.
Рубен Флейшер, режисер

Декоратори, згадує Флейшер, створили реалістичні прикраси палуби корабля, його бортів, нижньої частини, кіля. Ніс, на який у якийсь момент заліз герой Тома Голланда, теж був справжнім.

Втім, зйомки сцен на кораблі все одно виявились дуже складними. Найбільше, за словами режисера, вони були схожі на жонглювання: доводилося тасувати акторів, каскадерів, знімальні групи. А потім ще й додавати спецефекти.


Читати також