Що заважає вивчити англійську мову

Англійська без помилок. Основні труднощі

Ви замислювалися над питанням, чому одні люди починають вільно говорити англійською, просто переглядаючи серіали й подорожуючи, а інші не можуть подолати мовний бар’єр, незважаючи на вивчення англійської в школі й у виші? Ми не хочемо сказати, що академічна освіта не має сенсу. Навпаки, вона дуже важлива. Справа лише в помилках, які багато хто здійснює на шляху опанування цієї навички. Давайте розберемо, що заважає людям вивчити англійську.

Надмірні очікування

Маркетинг робить своє діло: з кожним роком реклама шкіл англійської мови стає все більш абсурдною. У Інтернеті й на стовпах з`являються оголошення, що обіцяють навчити вас за пару тижнів, або й за кілька занять. Запам’ятайте, не існує таких методик, що дозволяють людині з нуля вивчити мову за тиждень або місяць. Для цього необхідний мінімум рік посилених занять.

Неправильне цілепокладання

Ви вважаєте, що без знання мови сьогодні неможливо, а кар'єра зайде в глухий кут? Вірогідно, це так. Однак це зовсім не виглядає метою. Навіщо ви хочете вчити англійську? Ви хочете навчитися писати листи для іноземних партнерів? Для цього вам потрібен бізнес-напрямок. Не соромитися спитати в іноземця дорогу? Тут досить прокачати майстерність спілкування на побутовому рівні. Ставте точні цілі, тоді з'явиться сильна мотивація.

Present Continuous чи Past Continuous?

Граматика англійської мови на перший погляд виглядає складною й незвичною для україномовної людини.  Чого варті лише шістнадцять дієслівних часів проти наших трьох! Нерідко вважається, що без ідеального знання правил граматики неможливо навіть розмовляти. Це не так. Звичайно, правильна побудова фраз свідчить про вашу грамотність і добре знання мови. Але дослідження показують, що надмірна концентрація на правилах гальмує освоєння навички говоріння. Вивчайте все поступово. У підсумку, пересічні люди не використовують у повсякденному житті всі часи дієслів. Тут ми переходимо до наступної популярної помилки.

Ігнорування живої мови

Будь-який знавець вам скаже, що академічних книг недостатньо для вивчення мови. Важливо розуміти, як сучасна людина спілкується в реальному житті. Тут чудово допоможуть серіали англійською й спілкування з іноземцями.

Острах бути висміяним

Багато хто боїться, що недостатній рівень мови може стати причиною кпинів від тих, хто добре нею володіє. Насправді, іноземцям все одно, наскільки правильно ви говорите, якщо ви можете донести свою думку. Вони навіть раді вам допомогти й  виправити помилки. Тільки подолавши цей бар'єр, ви зможете істотно підвищити свій рівень. Забудьте про страхи й починайте вивчати англійську мову!

Переклад: Світлана Стрельчук


Читати також