Вивчаємо англійську за допомогою мультфільмів

Вивчаємо англійську за допомогою мультфільмів

Багато хто погодиться, що перегляд мультфільмів є одним із найцікавіших методів вивчення іноземної мови. Це, як може здатися на перший погляд, дитяча розвага, яка зовсім скоро стане серйозною допомогою для всіх, хто хоче освоїти англійську.

Що ж перетворює мультик на відмінного помічника при вивченні англійської мови? Спробуємо розібратися.

Доступна лексика

Мультфільми, зазвичай, створюються для дітей, тому у них зрозумілий сюжет і діалоги у них сприймаються на рівні інтуїції. При спілкуванні персонажі не використовують складні звороти мови, а використовують найпоширеніші фрази. Якщо ж незнайомі слова ще й виписувати, ефективність перегляду мультфільмів з погляду вивчення мови істотно підвищиться.

Легкість слухового сприйняття

Найчастіше мова героїв мультиків відрізняється чіткістю, а це дає можливість добре її розуміти, причому і дітям, і дорослим, які починають вивчати англійську. Таким чином, перегляд мультфільму – це чудове тренування на сприйняття англійської мови.

Слова і фрази, що часто повторюються. Нерідко за невеликі часові проміжки персонажі багато разів повторюють однакові висловлювання, що дозволяє не тільки запам'ятовувати їх, але й розуміти, у яких випадках вони можуть вживатися.

Деякі моменти навчання

Дітей, які з ранніх років розмовляють англійською, також вчать писати, рахувати, розуміти кольори, розрізняти тварин та багато іншого. То чому ж не вчитися з ними разом?

Тривалість серії

Мультфільм зазвичай триває 5-30 хвилин, і це досить зручно, оскільки за такий період концентрація уваги не знижується. Крім того, у серіалі сюжети кожної серії є закінченими, тому немає потреби згадувати, що було раніше. Навіть сильно зайнята людина може приділити трохи часу, щоб подивитися хоча б одну серію на день, тому практика не буде перериватися.

Зацікавлення

Навіть коли дитинство закінчилося, багато хто любить дивитися мультфільми, адже навчання за їх допомогою проходить цікаво, а якщо ще й сюжет цікавий, то це стає непоганою мотивацією.

Виділяють кілька рівнів навчання з використанням відео. Від звичайних уроків вони відрізняються багатьма моментами. Наприклад, один із них:

  • Спочатку прослуховуємо аудіо рідною мовою з англійськими субтитрами. Це надасть серйозну допомогу у формуванні словникового запасу, засвоєнні синтаксису, а також сприятиме правильній вимові
  • Потім пробуємо варіант, у якому всі персонажі розмовляють англійською, а субтитрів немає. Якщо на слух такий текст сприймається важкувато, то доцільно повернутись до попереднього етапу навчання.

Є ціла низка популярних сайтів з аудіовізуального вивчення англійської мови. Пошукайте їх на YouTube. Не варто забувати і англійську мультиплікаційну класику, наприклад такі серіали, як Arthur, Olivia, Franklin, Winnie the Pooh, Mickey Mouse. При непоганому рівні знання англійської поповнюйте свій розмовний лексичний багаж стійкими виразами, дієсловами і навіть сленгом із Сімпсонів.

Які ресурси дозволяють безкоштовно переглянути мультфільми англійською мовою? Розглянемо конкретні приклади:

Назва сайту Пояснення
Agendaweb.org Короткометражні мультфільми підійдуть для тих, хто почав вивчення англійської (рівень «Beginner»).
Multimedia-english.com Зібрання найбільш популярних англійських мультиплікаційних фільмів: Peppa Pig, Charlie and Lola, Winnie the Pooh і т.д. Особливо рекомендують цей ресурс носії мови, вони вважають, що дані відеоматеріали можуть бути відмінним прикладом класичної англійської мови. Зручно, що під кожним відео знаходяться не лише субтитри, а й транскрипт.
Flatmates Цей серіал від фахівців ВВС, головні герої якого допоможуть вам у вивченні англійської мови, розроблений саме для дорослої аудиторії, що помітно за менш барвистим оформленням. Невигадливий сюжет супроводжується чудовою британською вимовою і великим обсягом загальновживаних розмовних фраз. Пригоди героїв ненав'язливо знайомлять глядачів із корисною лексикою, граматичними правилами та традиційною дикцією.
Super Why! Серія мультфільмів розвиваючого характеру відмінно підійде початківцям, адже в них приділяється увага не лише алфавіту, а й фонетиці, правопису та граматиці.

Вивчати англійську за допомогою мультиків цікаво та ефективно!


Читати також