Kurs Valüt зіграють благодійний сольний концерт у Києві

Kurs Valüt зіграють благодійний сольний концерт у Києві

26 листопада в київській Малій Опері зіграє благодійний сольний концерт електронний дует із Дніпра — Kurs Valüt. За словами артистів, глядачів чекає «світло, шоу, мерч, традиційний развірт у курілці».

Ви мали нагоду регулярно чути їхню пісню «Інтерсіті Назавжди» як саундтрек найбільшого онлайн-фестивалю карантинної епохи Інтерсіті Live, шазамити їхні треки під час перегляду фільму «Стоп Земля» в кінотеатрах, бачити їхній виступ на ютубі Торонто ТБ, або випадково натрапити на мілітарний шлягер за мотивами хрестоматійного вірша Григорія Сковороди «Всякому місту звичай і права».

Kurs Valüt працюють на стику EBM, колдвейву, мінімал-вейву, синті-попу та електро, утворюючи самопроголошений жанр dnipropop. Наразі у творчому доробку гурту — два лонгплеї, один із яких — випущений на німецькому лейблі електронної музики No Emb Blanc. Сам гурт себе описує як «дилетантське музичне угруповання з м. Дніпро, що пропагує синтезаторний мінімал пісенним шляхом власного виробництва»

У текстах Kurs Valüt багато згадок про культурні явища та меми, які часто обговорюють в українському медійному середовищі. «Покращення», «швидкогроші», «інтерсіті», «здобули», конструкції з мови телебачення — з усього цього зіткана музика Kurs Valüt. Таке поєднання мемів, мелодичних українськомовних текстів та холодних електронних бітів створюють унікальну на наших просторах музику.

Дискографія Kurs Valüt складає два альбоми: «Veselo» (2018) та «Kurs Valüt» 2021. Дует є частим гостем найбільших електронних вечірок та фестивалів України. Віднедавна Kurs Valüt підписані на німецький лейбл No EMB Blanc та активно гастролюють по Європі. Нещодавно гурт повернувся з масштабного європейського туру Німеччиною, Францією, Австрією та країнами Балтії

Чому концерт Kurs Valüt у Малій Опері — маст візіт?

  • Побачите наживо захопливе візуально-музичне дійство, підсилене яскравим світловим шоу та химерними танцями фронтмена Євгена Гордєєва
  • Почуєте музику одного з найцікавіших електронних проєктів на теренах України, який запихує українську мову та тони естетської іронії в електронні форми найкращих зразків, створюючи музичну ідентичність Дніпра
  • Відчуєте постіндустріальну естетику східних терен неньки-батьківщини, перекладену мовою музики
  • Відвідуючи цей сеанс музичного контрольованого божевілля, ви підтримаєте українських музикантів у лавах ЗСУ

На події також буде special guest для поцінувачів українського колдвейву: Garden Krist, постіндастріал проєкт із Києва, що існує з далекого 2015 року, проте не дуже часто виступає наживо.

Концерт несе благодійну мету, оскільки кошти з квитків підуть у фонд Musicians Defend Ukraine, що опікується потребами музикантів, які нині воюють у ЗСУ.

До зустрічі на теренах.

Слава Україні! 


Читати також