25-02-2023 Розваги 504

Новини кіно за тиждень. 25 лютого 2023

Новини кіно за тиждень. 25 лютого 2023

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

«Володаря перснів» продовжать на екранах

Володар перснів. Голум

Студія Warner Bros. та New Line уклали угоду зі шведською ігровою компанією Embracer Group. Угода дозволить запустити виробництво нових фільмів франшизи «Володар перснів».

Про угоду у розмові з інвесторами повідомив голова "Ворнерів" Девід Заслав. У листопаді минулого року він також виявляв бажання провести аналогічну угоду з письменницею Джоан Роулінг, яка володіє правами на Гаррі Поттера.

Сюжет нових фільмів не повідомляється. Деякі «Ворнери» мають права на персонажів Гендальфа, Більбо Беггінса, Арагорна та інших. «Володар перснів» заснований на однойменній книжковій серії Джона Толкіна. Найбільш відомою екранізацією є трилогія Пітера Джексона (2001-2003), яка заробила у світовому прокаті 2,9 млрд. доларів. Пізніше на екрани виходили три «Гобіти» (2012-2014) також під керівництвом Джексона.

HBO Max замовив серіал-приквел "Воно"

Воно

Стрім-сервіс HBO Max офіційно запустив у роботу шоу з робочою назвою «Ласкаво просимо до Деррі» (Welcome to Derry). Проект стане приквелом хорору "Воно", заснованого на однойменному романі Стівена Кінга.

Режисер дилогії Енді Мускетті виступить виконавчим продюсером шоу та поставить кілька серій, включаючи пілотну. Деталі сюжету та приблизна дата релізу не розголошуються. Сценаристом призначено Джейсона Фукса («Воно 2»). Творці пообіцяли «розширити бачення» Кінга та сконцентруватися на історії вигаданого міста Деррі, найнебезпечнішого місця у всьому штаті Мен.

Книга та фільми «Воно» розповідали про групу підлітків, які протистоять стародавньому злу, що приймав образ клоуна Пеннівайза (Білл Скарсгард). У дилогії також знімалися Джейсон Мартелл, Фін Вулфгард, Софія Лілліс, Джеймс Мак-Евой, Джесіка Честейн та ін. У світовому прокаті картини сумарно зібрали 1,168 млрд доларів.

З'явився трейлер комедії «Про мого батька» з Робертом Де Ніро

Студія Lionsgate представила дебютний трейлер фільму "Про мого батька". Головну роль у сімейній комедії відіграв лауреат "Оскара" Роберт Де Ніро.

Сюжет розвивається навколо Себастьяна (комік Себастьян Маніскалько), який змушений познайомити буркотливого батька, італійського іммігранта Сальво, зі своєю дівчиною та її родиною. Вихідні в заміському будинку обертаються культурними зіткненнями та низкою курйозних ситуацій.

У фільмі також знімалися Леслі Бібб («Залізна людина») та Кім Кетролл («Секс і місто»). Режисеркою виступила Лора Террусо (серіал "Дікінсон"). Сценарій написав Маніскалько. Реліз у США відбудеться 26 травня.

Вийшов трейлер фільму «Бостонський душитель» із Кірою Найтлі

Стрім-сервіс Hulu представив дебютний трейлер "Бостонського душителя" - трилера за мотивами реальних подій. Головну роль у проекті виконала номінантка на Оскар Кіра Найтлі.

Дія сюжету відбувається у Бостоні 1960-х років. У місті орудує маніяк, який убив 13 жінок. Журналісткам Лоретта Маклафлін (Найтлі) першою виявляє зв'язок між злочинами. Незважаючи на всі перепони, Лоретта разом із колегою Джин Коул (Керрі Кун) випускає розслідування про душителя.

Режисером та сценаристом стрічки виступив Метт Раскін («Краун-Гайтс»). У фільмі також знімалися Алессандро Нівола, Кріс Купер, Девід Дастмалчян, Білл Кемп, Морган Спектор та ін. Реліз на Hulu відбудеться 17 березня.

Дені Вільнев назвав «Фабельманов» Спілберга найкращим фільмом про силу кіно

Дені Вільнев

Постановник «Дюни» і «Того, хто біжить по лезу 2049» Дені Вільнев розписався в любові до напівбіографічної стрічки Стівена Спілберга «Фабельмани». За словами Вільнева, цей фільм є справжнім «дивом».

"Фабельмани" це найкращий фільм про силу кінематографа, коли-небудь знятий. Це диво. Сказати, що я був глибоко зворушений, нічого не сказати. Чистий акт художньої щедрості від одного з найвидатніших режисерів нашого часу», - сказав Вільнев на церемонії вручення премії Гільдії режисерів (DGA).

«Фабельмани» вийшли у прокат у листопаді та були засновані на спогадах Спілберга про дитинство та дорослішання. Стрічка отримала сім номінацій на премію «Оскар» та принесла Спілбергу «Золотий глобус» як найкращому постановнику.

У першому трейлері хорору «Екзорцист Ватикану» Рассел Кроу бореться з демонами

Вийшов перший трейлер хорору «Екзорцист Ватикану» з Расселом Кроу у ролі екзорциста, який бореться з демонами. Фільм натхненний історією життя реального священика Габріеля Аморта – одного з найвідоміших екзорцистів історії.

Батько Габріель Аморт (Кроу) за сюжетом намагається переконати інших священиків Ватикану, що демони існують і можуть вселятися у людей. Так, більшість нібито одержимих людей насправді просто страждають від психічних розладів. Проте є й ті, у яких справді оселилося саме зло. Аморт переконаний, що з демонами треба боротися, поки ті не поневолили весь світ.

Мало хто сприймає Аморта всерйоз. Натомість йому вірить сам Папа Римський. "Бос" Аморта підтримує священика і просить його виконати небезпечну місію. Герой має вигнати демона з хлопчика. Аморт стає останньою надією сім'ї одержимого. Проте демон без бою не збирається віддавати дитину. Як показали в трейлері, Аморт у спробах позбутися нечисті і сам опиняється у великій небезпеці.

«Екзорцист Ватикану» – далеко не перший фільм, знятий за мотивами реальних історій, пов'язаних із демонами та привидами. Джеймс Ван на основі справ дослідників паранормального Лоррейна та Еда Ворренов створив цілу франшизу «Закляття». Культовий фільм «Екзорцист» також натхненний реальною історією про одержимість.

Режисером фільму «Екзорцист Ватикану» виступає Джуліус Ейвері, який зняв картини «Самаритянин» та «Оверлорд». До акторського складу ще увійшли Ралф Айнесон, Франко Неро, Олександра Ессоу, Деніел Дзоватто та Корнелл Джон.

Світову прем'єру фільму «Екзорцист Ватикану» заплановано на 14 квітня.


Читати також