05-03-2023 Розваги 378

16 нових альбомів березня

16 нових альбомів березня

Березень обіцяє стати одним із найбільш музичних місяців 2023-го. Depeche Mode, Fall Out Boy, Лана Дель Рей та Майлі Сайрус повертаються. Чімін з BTS дебютує як сольний артист, а Twice випускають 12-й міні-альбом. Фанати інді почують музику Фібі Бріджерс та її супергрупи Boygenius, а шанувальники експериментів оцінять платівку 100 Gecs. Для любителів поп- та рок-класики – перезаписані хіти U2 та збірка госпел-треків Вітні Г'юстон.

Калі Учіс - "Red Moon In Venus"

3 березня

Калі Учіс – колумбійська співачка, відома за TikTok-хітом «Telepatia». Меломани знають її давно: як запрошений артист Учіс записувалася з Gorillaz, SZA і Tyler, The Creator. «Red Moon In Venus» – третя робота виконавиці, яка розповідає про рівні кохання. Її назва перекладається як «Червоний Місяць у Венері» або «Кривавий місяць» – в астрології це означає кружляння емоцій.

Slowthai - "UGLY"

3 березня

Репер покаже себе з нового боку, який люди ще не бачили, але який відображає його повністю. За словами Slowthai, альбом UGLY повністю передає його внутрішній світ, його почуття та прагнення. Назва платівки – акронім, який розшифровується як U Gotta Love Yourself (Ти повинен любити себе). У записі великого треку UGLY взяла участь ірландська рок-група Fontaines D.C.

Майлі Сайрус - "Endless Summer Vacation"

10 березня

Перехід на лейбл Columbia був найкращим рішенням у кар'єрі Майлі Сайрус. Її хіт Flowers вже п'ятий тиждень поспіль тримається на вершині Billboard Hot 100 і ставить рекорди на стрімінгах. Епоха обіцяє стати гучною – і не лише через одну успішну пісню. До «Endless Summer Vacation» доклали руку Kid Harpoon та Тайлер Джонсон – саме вони допомогли Гаррі Стайлсу стати суперзіркою.

Twice - "Ready to Be" (EP)

10 березня

12-й (!) за рахунком міні-альбом Twice, однієї з головних жіночих k-pop-груп сучасності. До нього увійде сім треків, у тому числі січневий англомовний хіт Moonlight Sunrise та дві версії майбутнього синглу Set Me Free – корейська та англійська. Схоже, Twice підготували щось масштабне: невдовзі після релізу Ready to Be гурт збирається у світове стадіонне турне.

100 Gecs - "10,000 Gecs"

17 березня

Зірки гіперпопу 100 Gecs нарешті випускають другий альбом – через чотири роки перерви. 100 Gecs високо цінують не лише критики, а й колеги: гурт записувався з Fall Out Boy, Charli XCX та Skrillex, а також робив ремікс на "One Step Closer" Linkin Park. "10,000 Gecs" повинен сподобатися всім, хто любить божевільну, незвичайну та експериментальну музику.

M83 - "Fantasy"

17 березня

Лідер M83 Ентоні Гонсалес назвав «Fantasy» «подарунком самому собі», зробленим без будь-якого тиску – комерційний успіх музиканта давно не цікавить. А світ фантазій – дуже цікавить, звідси й відповідна назва. За звучанням "Fantasy" схожий на третій альбом M83 "Before The Dawn Heals Us" (2005): фірмова гітарно-синтезаторна суміш тут виражена навіть яскравіше, ніж зазвичай.

U2 - "Songs of Surrender"

17 березня

40 класичних хітів U2 – у перезаписаних версіях з акустичним звучанням та оновленими текстами. Як розповів фронтмен Боно, він буквально заново пережив ці пісні і зміг впоратися зі своїм занепокоєнням. «Songs of Surrender» справді не схожий на просту збірку кращого: навіть за синглами видно, що гурт серйозно і докладно підійшов до справи.

Depeche Mode - "Memento Mori"

24 березня

Дейв Гаан та Мартін Гор присвятили альбом клавішнику Енді Флетчеру, який помер у 2022 році. Його назва перекладається як «Пам'ятай про смерть» – на думку Гаана, вона чудово підходить до нових пісень Depeche Mode. Вони нагадують слухачам про швидкоплинність часу і про те, що з нього потрібно витягти якнайбільше – причому в позитивному сенсі.

Babymetal - "The Other One"

24 березня

Babymetal описують «The Other One» як подорож по їхньому власному всесвіту Metalverse. Кожна з десяти пісень представляє один із паралельних світів, які Babymetal відкрили під час своїх мандрівок. Це також «реставраційний проект», де дівчата-музиканти розкриють абсолютно новий бік гурту – який раніше був невідомий навіть їм самим.

Чімін (BTS) - "Face"

24 березня

Поки BTS взяли паузу, учасники гурту активно займаються сольними кар'єрами. J-Hope та RM вже випустили альбоми, настала черга Чіміна. Він обіцяє продемонструвати на «Face» творче зростання та показати всі грані свого таланту, як вокального, так і танцювального. Також у прес-релізі йдеться, що «Face» буде «історією зустрічі з істинним я».

Fall Out Boy - "So Much (For) Stardust"

24 березня

Якщо вірити басисту Піту Вентцу, Fall Out Boy завжди були арт-проектом із безліччю відправних точок за 20 років кар'єри. На новому альбомі Fall Out Boy постаралися ці точки поєднати, створивши щось свіже на звичній основі. Це перша платівка гурту за п'ять років – і недарма. Вокаліст Патрік Стамп пояснив, що музиканти хотіли записати альбом «з душею», на кшталт вишуканої страви.

Лана Дель Рей - "Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd"

24 березня

"Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd" - "розмовний" альбом Лани Дель Рей, за її ж власними словами. І, схоже, найекспериментальніший: судячи з синґлів, співачка дала собі повну творчу свободу і навіть почала читати реп. Серед «гостей» – давній друг Дель Рей Father John Misty, культова канадська реперша Томмі Джінезіс та R&B-музикант Джон Батіст, володар п'яти «Греммі» та один із авторів саундтреку до мультфільму «Душа».

Вітні Г'юстон - "I Go to the Rock: The Gospel Music Of Whitney Houston"

24 березня

Через два місяці після байопіка «Я хочу з кимось потанцювати» виходить збірка госпел-треків Вітні Г'юстон. Як зазначає її невістка Пет Г'юстон, серце співачки завжди належало госпелу, де вона показувала любов, співчуття та переконаність. У «I Go to the Rock» увійдуть кілька треків Вітні Г'юстон – наприклад, кавер «Bridge Over Troubled Water» Simon & Garfunkel.

Мелані Мартінес – «Portals»

31 березня

Про альбом Мелані Мартінес «Portals» є трохи інформації: у ньому буде 13 пісень, але їхні назви поки що не розкриваються. Відомо, що Мартінес повністю позбавилася персонажа з дебютної платівки «Cry Baby» (2015), з яким її довго асоціювали. У прес-релізі співачка заявила, що «Portals» символізує безперервний цикл, де життя та смерть взаємодіють один з одним.

Nothing, Nowhere - "Void Eternal"

31 березня

Альбом "Void Eternal" був записаний у власній студії Nothing, nowhere, побудованої в сараї біля лісу. Музикант розповів, що на Void Eternal він прагнув вийти на рівень Linkin Park – створити музичний притулок для дітей з непростим життям. При цьому деякі пісні вийшли злими, але також не без причини. Як пояснив Nothing, тепер, за допомогою позитивної агресії він перенаправляє смуток.

Boygenius - "The Record"

31 березня

Boygenius – жіноча інді-супергрупа, до складу якої входять Фібі Бріджерс, Джульєн Бейкер та Люсі Дакус. Після успіху EP "Boygenius" музиканти випускають повноцінний дебютний альбом. The Record – заявка на популярність і масштаб: платівка виходить на мейджор-лейблі Interscope, а у квітні Boygenius виступлять на фестивалі Coachella.


Читати також